Vai sagaidīsim NVIDIA GeForce Titan X jau 17. martā?

- - No Comments on Vai sagaidīsim NVIDIA GeForce Titan X jau 17. martā?

Nedēļu iepriekš ziņojām, ka GDC (Game Developers Conference) konferences laikā kompānijas NVIDIA izpilddirektors Jen-Hsun Huang kādā no prezentācijām pats personīgi kāpa uz skatuves un visai negaidīti publikas priekšā atrādīja jauno GeForce GTX Titan X videokarti. Kā atzina NVIDIA prezidents, Titan X esot pašlaik jaudīgākā viena kodola (single-chip) videokarte pasaulē. Kartei uzstādīta 12GB GDDR5 atmiņa un tās grafisko kodolu veidojot 8 miljardi tranzistoru.

Jen-Hsun Huang iepazīstina ar Titan X

Kā liecina portālā VideoCardz publicētā informācija, Titan X grafiskais procesors ir būvēts uz 28nm GM200 kodola bāzes un darbojas ar 1002 MHz augstu takts frekvenci. Karte aprīkota ar 3072 CUDA kodoliem, kā arī 384-bit plašu atmiņas kopni, uz kuras uzstādīta 12GB GDDR5 atmiņa ar efektīvo takts frekvenci 7000 MHz.

Titan X maksimālais strāvas patēriņš paredzams 250W robežās, un kartes darbības nodrošināšanai nepieciešams pa vienam 8-pin un 6-pin barošanas spraudnim. Jāpiemin, ka jaunais NVIDIA šedevrs nodrošina 4-way SLI slēgumu, kas ļauj sasniegt mežonīgu veiktspēju, vienlaicīgi izmantojot četras Titan X grafiskās kartes.

Titan X neoficiālā specifikācija

Portālā ir atrodami arī pirmie Titan X veiktspējas testi. Lai gan nav pierādāms to autentiskums, un vai tie patiešām veikti ar jauno (ne)zvēru, taču skaitļi izskatās visnotaļ ticami. Par to, ka karte jau ir nonākusi vairāku apskatnieku rokās, liecina arī daudzās fotogrāfijas un pat publicētie video rullīši ar produkta izpakošanu.

3DMark 11

3DMark FireStrike

Strāvas patēriņš

Kā novērojams testu rezultātos, GeForce GTX Titan X ir vidēji par 25% ātrāka kā pašlaik populārā GTX 980. Savukārt šobrīd jaudīgākā AMD single-chip karte R9 290X jaunajam NVIDIA flagmanim zaudē aptuveni 35%, kas ir vairāk kā pārliecinošs rezultāts. Strāvas patēriņš 258W apmērā pie slodzes liecina, ka šai kartei ar energoefektivitāti viss ir kārtībā un nav ne mazākā pamata satraukties par potenciālām dzesēšanas problēmām.

NVIDIA GeForce GTX Titan X

Dotajā brīdī vēl nav simtprocentīgi apstiprināta informācija ne par kartes parametriem, ne tās cenu un relīzes datumu. Taču, ja vadāmies pēc raksta, ko sagatavojis portāls legitreviews, tad lieliskā GeForce GTX Titan X videokarte dienasgaismu varētu sagaidīt jau nākamnedēļ – 17. martā GPU Technology Conference laikā, kas būtu visnotaļ loģisks solis no NVIDIA puses.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: