Noskaidroti trīs lielākie videokaršu ražotāji 2014. gadā

- - No Comments on Noskaidroti trīs lielākie videokaršu ražotāji 2014. gadā

Taivānas informācijas tehnoloģiju portāls DigiTimes apkopojis rezultātus par 2014. gadā pārdoto grafisko karšu sadalījumu starp ražotājiem. Salīdzinot ar 2013. gadu, pērn industrijā bija novērojams kritums 10% apmērā. Tas gan ir diezgan viegli izskaidrojams, jo 2013. gadā bija novērojams milzīgs pieprasījums pēc AMD Radeon videokartēm dēļ lielā kriptovalūtu rakšanas (cryptocurrency mining) buma, kas tolaik bija pārņēmis pasauli.

Kā liecina sniegtie dati, tad tirgus līderis ar 5 miljoniem eksemplāru pārliecinoši ir ASUS, kurš šajā godā ir jau trešo gadu pēc kārtas. Otro vietu, piedzīvojot 0.2 miljonu kritumu pret 2013. gadu, ieņem Gigabyte ar 3.6 miljoniem pārdotu vienību. Trešo vietu nosargājusi kompānija MSI, kas pērn piegādājusi saviem partneriem 2.8 miljonus grafisko karšu.

Salīdzinot pasaules rādītājus ar dateks.lv 2014. gada rezultātiem, top 3 sastāvs ir nemainīgs, taču nedaudz mainījusies secība. Visvairāk 2014. gadā tika pārdoti MSI ražojumi, kuri sastādīja vairāk kā trešdaļu, jeb 35% no kopējā apjoma. Otro vietu ar 28% ieņem ASUS, savukārt uz pjedestāla zemākā pakāpiena atrodas Gigabyte ražotās videokartes. Kā redzams, tad tieši šo 3 ražotāju produkti sastāda 84% no kopējā apjoma, kas norāda, ka pārējie tirgus dalībnieki nespēlē īpaši nozīmīgu lomu. Kā izskaidrojumu tam var minēt veiksmīgi izkoptu mārketinga stratēģiju (GAMING, ROG sērijas), lieliskās dzesēšanas sistēmas (MSI – Twin Frozr, Asus – DirectCU, Gigabyte – WindForce), kā arī ražotāju atpazīstamība, uzticamība, pašu produktu un garantijas servisa kvalitāte.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: