NVIDIA GM200 – vai saigaidāms GTX Titan pēctecis?

- - No Comments on NVIDIA GM200 – vai saigaidāms GTX Titan pēctecis?

Salīdzinoši nesen (2014. gada 18. septembrī) NVIDIA prezentēja divas uz doto brīdi jaudīgākās Maxwell arhitektūras videokartes – GeForce GTX 970 un GTX 980. Savukārt jau pavisam drīz – 22. janvārī tirdzniecībā nonāks uz tirgus vidussegmentu orientēta grafiskā karte GeForce GTX 960, kas, visticamāk, gāzīs nu jau “veco” GeForce GTX 760 no labākā price/performance rādītāja troņa.

Par spīti tam, ka NVIDIA viss “iet kā pa sviestu”, kompānija neplāno apstāties, un tas arī ir saprotams – pašlaik ātrākās videokartes gods pienākas AMD lolojumam Radeon R9 295X2. Lai šo faktu labotu, NVIDIA inženieri jau labu laiku strādā pie GM200 mikročipa izstrādes un pilnveidošanas. Šā gada janvārī, neilgi pirms GTX 960 prezentācijas, tīmeklī uzpeldējusi informācija un fotogrāfijas, kurās aplūkojama gaidāmā “spēkstacija” – GM200 grafiskais kodols.

Kā liecina spekulācijas, videokarte GeForce GTX Titan-X (nosaukums nav oficiāli apstiprināts) tiks aprīkota ar 384-bit atmiņas kopni, uz kuras uzstādīts GDDR5 VRAM 12GB apjomā. Savukārt grafiskais procesors sevī ietvers 3072 CUDA kodolus un 96 ROP vienības. Kartes veiktspēja paredzama visnotaļ iespaidīga – vidēji tā solās būt par 34% augstāka kā GeForce GTX 980. Pašlaik gan pieejamā informācija ir diezgan skopa, jo ne prezentācijas datums, ne aptuvenā pārdošanas cena, un pat tās oficiālais nosaukums nav zināms.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: