CES 2015 – interesantākie produkti un risinājumi

- - No Comments on CES 2015 – interesantākie produkti un risinājumi

Intel Compute Stick – USB zibatmiņas izmēra minidators.

  • $149 versija ar 2GB RAM un 32GB ROM, uz kuras jau būs uzstādīta Windows 8.1 with Bing.
  • $89 versija ar 1GB RAM un 8GB ROM. Uz tās darbosies Ubuntu Linux operētājsistēma.

Keyssa Kiss Conectivity – bezkontakta datu pārraide ar maksimālo ātrumu līdz 6Gb/s.

Kompānija Keyssa izveidojusi produktu, kas, izmantojot USB3.0 protokolu, spēj pārsūtīt datus iespaidīgā ātrumā bez kabeļu vai citu fizisku savienojumu palīdzības. Bezkontakta tehnoloģija Kiss Conectivity izmanto augstfrekvences joslu 60GHz diapazonā, un spēj dažu centimetru attālumā no miniatūrā raidītāja-uztvērēja pārsūtīt datus ar ātrumu līdz 6 gigabitiem sekundē.


Kompānijas stendā bija vērojams darbspējīgs prototips – attiecīgi no portatīvā datora, kurā iebūvēts Kiss Conectivity uztvērējs, tika pārvietoti faili uz SSD disku, kas novietots uz datora virsmas.

DisplayLink prezentē USB kabeli ar 5K izšķirtspējas atbalstu.

Vadošā USB grafisko risinājumu kompānija DisplayLink prezentējusi kabeli, kas nodrošina pietiekamu datu caurlaidību, kas nepieciešama 5K (5120 x 2880) izšķirtspējas signāla pārraidīšānai. Pateicoties šādam savienojumam, ar 5K izšķirtspējas displejiem varēs savienot jebkuru datoru, planšeti vai viedtālruni, kam pieejama USB3.0 ligzda ar MHL atbalstu. Izstādē bija iespējams pārliecināties par tehnoloģiju arī darbībā – pie Microsoft Surface Pro III planšetdatora tika pievienots jaunais Dell 27 collu 5K izšķirtspējas monitors UP2715K.

Samsung SM951 – M.2 standarta SSD disks ar datu pārraides ātrumu līdz 2150 MB/s!

Viens no pasaulē atzītākajiem tehnoloģiju zīmoliem Samsung pēdējo gadu laikā ir kļuvis par vadošu spēlētāju SSD disku industrijā. Kompānijas 840. un tagad arī 850. sērijas diski (Evo, Pro) ir iemantojuši slavu kā vieni no stabilākajiem, ātrākajiem un finansiāli izdevīgākajiem risinājumiem, kas pašlaik tirgū pieejami. Samsung nedomā apstāties, un jau CES 2015 izstādē prezentējuši M.2 formfaktora SSD disku SM951, kas, izmantojot PCI-E 3.0 interfeisu spēj nodrošināt datu pārraides ātrumu līdz 2150 MB/s nolasot datus un līdz 1550 MB/s ierakstot tos.

Samsung piedāvās SM951 diskus 128GB, 256GB un 512GB variantos. Pēc pieejamās informācijas šo disku ražošana jau norit pilnā sparā, tādēļ līdz to nonākšanai veikalu plauktos ilgi nebūs jāgaida.

MediaTek demonstrē viedtālruni ar 120Hz displeju.

Kompānija MediaTek, kas atpazīstama ar budžeta segmenta SoC mikroshēmu ražošanu, savā stendā bija izlikusi viedtālruni, kura displejs atjaunojas ar frekvenci 120Hz, kas ir divreiz augstāka par ierastajiem 60Hz, ko ražotāji savos produktos izmanto pašlaik. Kā zināms, 120Hz un 144Hz monitori paliek arvien pieprasītāki Gaming segmentā, lai nodrošinātu plūdenu kadru maiņu, taču arī viedtālruņu lietotājiem šis jaunievedums varētu būt noderīgs. Lūk vērojams palēnināts videoklips ar 120Hz un 60Hz displejiem darbībā.

To, vai pēc šīs tehnoloģijas būs pieprasījums, ir grūti spriest, turklāt jāņem vērā, ka šāda displeja darbības nodrošināšanai nepieciešams lielāks enerģijas daudzums, uz kā rēķina cietīs tālruņa darbības ilgums no akumulatora.

Acer piedāvās gaming monitorus ar NVIDIA G-Sync atbalstu.

CES izstādes laikā Acer stendā bija aplūkojami divi gaming segmenta monitori, kuri nodrošina NVIDIA G-Sync tehnoloģijas atbalstu. G-Sync ir tehnoloģija, kas sinhronizē monitora atjaunošanās frekvenci (refresh rate) ar datora GeForce videokartes kadru maiņas ātrumu (FPS), tādējādi nodrošinot maksimāli baudāmu attēla kvalitāti.

  • Acer XB270HU kompānijas vārdiem ir pasaulē pirmais IPS tipa monitors ar G-Sync atbalstu. Tas ir 27 collu modelis ar izšķirtspēju 2560×1440, un nodrošina 144Hz maksimālo atjaunošanās frekvenci.
  • Acer XG270HU arī nodrošina 2560×1440 pikseļu izšķirtspēju, taču tas aprīkots ar lētāku – TN tipa matricu, kas piedāvā maksimāli zemu aizkaves laiku – tikai 1ms. Šim modelim ir izteikti šauras maliņas (bezels), tādēļ XG270HU ir ļoti pateicīgs vairāku displeju konfigurācijām.

Abi monitori būs pieejami šā gada martā, taču informācija par aptuveno cenu nav zināma.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: