Datorspēļu jaunumi (Q4 2014)

- - No Comments on Datorspēļu jaunumi (Q4 2014)

Daļa no mūsu lasītājiem noteikti ir krietni zinošāki datorspēļu nozares jaunumos un īpatnībās par mani, taču ar šo rakstu vēršos pie tiem, kas ar datorspēlēm ir uz “Jūs” vai pat “kā, lūdzu?”. Gada nogale, jeb viss pēdējais ceturksnis (kvartāls, Q4 utt.) allaž bijis viens no aktīvākajiem posmiem, kad pasaulē atpazīstamāko izstrādātāju ilgi pilnveidotie produkti ierauga dienasgaismu. Šajā rakstā centīšos pastāstīt par 2014. gada nogales jau sagaidītajiem un vēl sagaidāmajiem grāvējiem.

  • Borderlands: The Pre-Sequel!

Borderlands: The Pre-Sequel! ir spēļu franšīzes Borderlands trešais lolojums, taču idejiski šīs daļas stāsts un notikumi risinās laika posmā starp Borderlands un Borderlands 2 scenārijiem, par ko norāda arī nosaukums. Tas ir pirmās personas šaujamgabals (FPS) ar spēcīgu vesterna un zinātniskās fantastikas noskaņu, kurā bieži dzirdami humora pilni citāti.

Spēles vizuālais noformējums, apkārtējā vide un varoņi īstenoti komiksu stilā. Notikumi risinās visskarbākajos kosmosa nostūros, kur galvenais varonis Džeks (Jack) ar saviem palīgiem – robotu Claptrap un divām daiļavām – Athena un Nisha cenšas atgūt Helios mēness bāzi, ko ieņēmuši ļaunie iebrucēji no Lost Legion. Katrs no varoņiem izceļas ar savām spējām un dotībām, kuras iespējams attīstīt, uzlabojot savu efektivitāti kaujas laukā.

Jaunievedumi salīdzinājumā ar Borderlands 2 nav lieli, tiek izmantots tas pats engine ar uzlabotu mehāniku un pāris jaunām fīčām, kā piemēram vidi ar zemu gravitāciju un ieročiem, kas spēj sasaldēt pretinieku.

Varbūt pati spēle un tās grafiskais izpildījums nav pārāk iespaidīgs, taču atraktīvie varoņi palīdzēs jautri pavadīt laiku, it īpaši, ja spēlējam tiešsaistes režīmā ar draugiem, jo spēle uztur 4 spēlētāju Co-Op režīmu.

  • Call of Duty: Advanced Warfare

Nav noslēpums, ka vārdu salikums Call of Duty ir pasaulē atpazīstamākais zīmols spēļu industrijā. Šī gada nogalē Activision piederošā spēļu sērija tika iekļauta Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē populārākā datorspēle, apsteidzot tādus grandus kā Super Mario Bros., Minecraft, GTA un Battlefield.

Savukārt pavisam nesen, 20. novembrī publicētajā uzņēmuma vadības preses relīzē norādīts, ka Call of Duty franšīze kopš tās debijas 2003. gadā ienesusi peļņu vairāk kā 10 miljardu ASV dolāru apjomā, kas pārspēj pat pasaulslaveno kino filmu sēriju “Hunger Games”, “Transformers”, “Iron Man” un “Avengers” kopējos ienākumus!

Runājot par jaunāko Activision lolojumu Call of Duty: Advanced Warfare, jāpiemin, ka tā ir pirmā Call of Duty daļa, kuras izstrādi veikusi Sledgehammer Games studija. Advanced Warfare ir futūristisks 1. personās šūteris, un tā notikumi risinās nākotnē, 21. gadsimta 60. gados (2054-2060). Atšķirībā no iepriekšējām daļām, ir pamainījies (jeb pazudis) HUD – informācijas bloks par munīcijas daudzumu un veselības stāvokli. Šīs detaļas vairs netiek attēlotas kādā no displeja nostūriem, bet gan kā hologrāfija, kuru projicē ierocis, tādēļ netiek nomākta realitātes sajūta, jo šīs būtiskās detaļas tagad iekļaujas spēles vidē.

  • Assassin’s Creed Unity

Assassin’s Creed Unity ir vēsturiskās piedzīvojumu franšīzes septītā daļa, kuru izstrādājusi kompānija Ubisoft. Spēles gaita noris Parīzē 18. gadsimta beigās Lielās Franču Revolūcijas laikā, kad pilsētā valda terors un haoss, ko radījusi zemākās šķiras sacelšanās pret aristokrātiem un tiem piešķirtajām privilēģijām. Assassin’s Creed Unity ļauj iejusties Arno Doriana ādā, kurš pēc tēva un audžutēva nāves iestājas brālībā (Assassins Brotherhood), lai kļūtu par slepkavu (assassin) un atriebtu savu tuvinieku nāvi.

Spēle piedzīvojusi vairākus būtiskus uzlabojumus un jaunievedumus, ja salīdzinām ar Assassins Creed sērijas iepriekšējām daļām. Ubisoft būtiski uzlabojuši un padarījuši daudzveidīgākas parkour kustību animācijas, turklāt galvenais varonis Arno arī spēles gaitā apgūst jaunas pārvietošanās spējas. Šī ir pirmā AC daļa, kurā iekļauta arī skill-tree funkcionalitāte, kas ļauj misijās iegūtos punktus ieguldīt savu prasmju daudzveidošanai un uzlabošanai.

Tāpat Ubisoft savā jaunākajā lolojumā Assassin’s Creed Unity iebūvējis daudzspēlētāju režīmu, kad ikvienā misijā var iesaistīts līdz pat 4 spēlētājiem – slepkavām.

  • Far Cry 4

Far Cry 4 ir labi atpazīstamās franšīzes Far Cry ceturtā daļa, ko izstrādājusi un publicējusi spēļu kompānija Ubisoft. Far Cry sērija ir izpelnījusies lielu atzinību no cilvēku puses, pateicoties tam, ka spēles gaita vienmēr noris diezgan eksotiskās vietās, kā arī tajā ir iekļauta Map Editor funkcija, kas ļauj pašam izveidot interesantas kartes, kuras pēcāk var izmēģināt arī multiplayer režīmā, tādējādi dodot lielu brīvību ikvienam spēlētājam izpausties un robeža ir tikai katra indivīda iztēles bagātība.

Far Cry 4 stāsts risinās himalaju kalnos, reģionā ar nosaukumu Kyrat, kas ir galvenā varoņa Ajay Ghale dzimtene. Viņš no ASV nolēmis atgriezties Kiratā, lai izpildītu viņa mātes pēdējo vēlēšanos  pirms nāves – izkaisītu viņas pīšļus dzimtenē Lakšmanā. Diemžēl šis uzdevums nav no vieglajiem, jo reģionā norit karš starp vietējiem dumpiniekiem, kuri sacēlušies pret reģionā valdošo karali Pagan Min un viņa kareivjiem. Tad nu galvenajam varonim ir jāizkaro ceļš caur asinīm un sviedriem, sadarbojoties ar vietējiem iedzīvotājiem un pamazām atgūstot Mina pārvaldītos reģionus, tostarp viņa mātes dzimteni Lakšmanu.

Spēle ir īpaši interesanta ar to, ka šeit ir jāuzmanās ne vien no labi bruņotiem ienaidniekiem, kas vienmēr ir skaitliskā pārspēkā, bet arī no apkārtējās vides un dabas īpatnībām – stāvie kalni un nogāzes nepiedos kļūdas, savukārt bagātā dzīvnieku pasaule ar uzbrūkošiem tīģeriem, vilkiem, klinšu ērgļiem un citām vairāk vai mazāk draudīgām radībām neļaus novērst skatu no horizonta ne uz mirkli.

  • The Crew

Datorspēli The Crew kompānija Ubisoft izziņoja nedaudz vairāk pirms gada, iepazīstinot publiku ar pirmajiem video rullīšiem un detalizētāku informāciju par spēles norisi un jaunievedumiem, ko tā ienesīs racing tipa segmentā. Par spēles galveno trumpi jāuzskata milzīgā izmēra karte. Kā minēts vairākos avotos, tad lai šķērsotu visu spēles atvēlēto laukumu, nepieciešams vismaz pusotru stundu ilgs laika posms.

The Crew spēlēšanai nepieciešams pastāvīgs interneta pieslēgums, jo spēlei nav izdalīti vienspēlētāja un daudzspēlētāju režīmi – spēles uzdevumus var veikt gan vienatnē, gan maksimums 8 cilvēku kompānijā. Līdz ar to visi rezultāti un sasniegumi automātiski nonāk kopējā statistikā, kas ļauj palepoties draugu priekšā vai sacensties ar citu spēlētāju uzstādītajiem rezultātiem.

Un protams, kā jau mūs ir pieradinājis Need for Speed – neiztikt arī bez agresīvas braukšanas, patrulējošiem policistiem un ar to saistītajai bēgšanas un pakaļdzīšanās burvībai.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: