Intel Haswell Refresh – kas tas ir un ko tas ēd!?

- - 5 Comments on Intel Haswell Refresh – kas tas ir un ko tas ēd!?

Nu jau apritējušas pāris nedēļas, kopš apritē nokļuvuši Intel jauni-vecie “Haswell Refreshdesktop procesori zem segvārda “Devil’s Canyon“. Kā jau liecina nosaukumā iekļautais vārds “refresh” – tas nav gluži jauns divritenis, bet gan atjaunināta, ar dažām līdz šim nebijušām ekstrām papildināta iepriekšējās paaudzes – Haswell arhitektūra. Centīšos īsi paskaidrot, kas tad ir mainījies un uzlabots, un kas jāievēro, iegādājoties datorkomplektu uz jaunās 9. sērijas chipset (H97/Z97) bāzes.

Pašos procesoros izmaiņas nav lielas, bet atsevišķiem lietotājiem tās var šķist gana būtiskas un iepriecinošas. Kā redzamāko var minēt nelielu takts frekvences pieaugumu: i7-4790 darbojas ar 3.6GHz augstu bāzes frekvenci, kas ir par 200 megaherciem (0.2GHz) augstāk kā priekšgājējs i7-4770. Tieši šī iemesla dēļ arī nedaudz uzlabojusies jauno procesoru veiktspēja. Otra būtiskā lieta – ir aizstāts (vai uzlabots) siltumpārvades materiāls, jeb TIM (Thermal Interface Material) starp pašu silikona mikročipu un IHS. Šis faktors noteikti iepriecinās daudzus virstaktētājus, kas vēlas iegūt maksimālu veiktspēju vai sasniegt jaunus takts frekvences rekordus, kas tieši sliktās siltumvadītspējas dēļ bija apgrūtinoši kā ar Ivy Bridge, Haswell procesoriem.

Nedaudz būtiskākus uzlabojumus ir saņēmušas jaunās pamatplates, kas aprīkotas ar 9. sērijas mikroshēmu kopni, jeb chipset. Kā būtiskākais jaunievedums jāmin RST, jeb Rapid Storage Technology 13 versijas atbalsts, kas tagad atbalsta uz PCI-Express kopnes bāzētos M.2 formfaktora SSD diskus. Pateicoties spējai izmantot divas PCI-E (x2) līnijas, M.2 SSD diski teorētiski spēj nodrošināt līdz pat 2/3 augstāku veiktspēju (1000MB/s pret 600MB/s) kā modernākais SATA III interfeiss! Protams Z97 plates saglabā virstaktēšanas (OC) funkcijas, nodrošina līdz pat 14 USB portiem, no kuriem seši ir USB3.0, kā arī citas noderīgas funkcijas kā Dynamic Storage Acceleration un līdz 3 monitoru atbalstu izmantojot procesorā integrēto videokarti.

Atceries! 9. sērijas plates uztur ne tikai atjauninātos procesorus, bet tās ir atpakaļsavietojamas ar pirmajiem Haswell arhitektūras modeļiem. Arī uz 8. sērijas (H81 / B85 / H87 / Z87) platēm darbināt atjauninātos Haswell Refresh procesorus ir iespējams, bet būs nepieciešams veikt BIOS atjaunināšanu, ko iespējams veikt tikai ar vecāku Haswell procesoru!

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: