Kingston HyperX 3K: 120GB SSD diska apskats

- - 1 Comment on Kingston HyperX 3K: 120GB SSD diska apskats

Labdien visiem!

Beidzot ir iestājies pavasaris un arī dateks.lv blogs reizē ar lāčiem ir pamodies no ziemas miega. Ārā kļūst siltāks, un iekšā pavadīt gribas arvien mazāk laika, tāpēc iesakām variantu, kā ātrāk veikt ikdienas uzdevumus darbojoties pie datora. Lai uzlabotu failu kopēšanas ātrumu un uzdevumu izpildes efektivitāti, iesakām papildināt datora komplektāciju ar SSD disku. Tas nodrošina lielākus datu ierakstīšanas un nolasīšanas ātrumus, klusāku darbību un ilgtspējīgu mūžu salīdzinājumā ar ierastajiem magnētiskajiem diskiem.

Šobrīd dateks.lv sadarbībā ar Kingston piedāvā lielisku akciju – HyperX 3K 120GB SSD disku par labāko cenu Latvijā – nieka Ls 72.00!

Lai parādītu, cik tad patiesībā ātrs un izdevīgs ir šis disks, veicām nelielu testu, kurā salīdzinājām HyperX 3K ar Kingston budžeta sērijas V300 disku un vienu no ātrākajiem standarta cietajiem diskiem – Seagate 1TB SV35 ar 7200rpm un 64MB lielu kešatmiņu, lai radītu priekšstatu, ko mēs iegūstam, nomainot vai papildinot sava datora komplektāciju ar SSD disku.

CrystalDiskMark 3.0.2
Kingston HyperX 3K 120GB | Kingston SSDNow V300 120GB | Seagate SV35 1TB

Kā redzams, HyperX 3K diska ātrumi ir ļoti iespaidīgi. Lai gan pie nolasīšanas abi SSD diski rāda gandrīz identisku sniegumu (HyperX ir par 2.6% atrāks), tomēr datu ierakstīšana tas ir ievērojami pārāks un apsteidz savu “mazo brāli” par vairāk kā 25%. Seagate disks spēj sastādīt kaut kādu konkurenci SSDNow V300 diskam, ierakstot 1GB lielu failu, tomēr pie darbībām ar sīka izmēra 512KB un 4KB failiem tas izskatās nožēlojami, lai neteiktu vairāk.

AS SSD Benchmark
Kingston HyperX 3K 120GB | Kingston SSDNow V300 120GB | Seagate SV35 1TB

Šajā testā novērojama līdzīga aina. HyperX 3K un SSDNow V300 lasīšanas ātrumi summā ir teju identiski, tomēr rakstīšanas ātrums pirmajam ir par 27% lielāks, un punktu summa arī ievērojami atšķiras. Piekļuves laiks HyperX diskam ir nedaudz, bet tomēr zemāks, līdz ar to disks operācijas spēj saņemt un izpildīt nedaudz raitāk. Seagate HDD šajā testā izcēlās īpaši – pirmkārt jau tā veikšanai bija vajadzīga vairāk kā stunda (SSD diskam šis process notiek mazāk kā 10 minūtēs). Iegūtie 46 punkti ir ārkārtīgi maz uz SSD disku fona, turklāt redzams arī magnētisko disku lielākais trūkums – milzīgais piekļuves laiks.

ATTO Disk Benchmark
Kingston HyperX 3K 120GB | Kingston SSDNow V300 120GB | Seagate SV35 1TB

Šeit aplūkojami disku maksimālie ātrumi sekvenciālajā testā. HyperX 3K un V300 disku maksimālie ātrumi ir identiski – 557MB/s nolasot, 530MB/s rakstot. HDD šie skaitļi ir 175MB/s nolasot un 170MB/s rakstot, kas ir aptuveni 3 reizes lēnāk par SSD disku uzrādītajiem rezultātiem.

Noslēgumā varam secināt, ka Kingston HyperX 3K 120GB disks ir lieliska izvēle, it īpaši, jo to iespējams nopirkt par 72 latiem, kas šobrīd ir ļoti zema cena starp SSD diskiem 120-128GB kategorijā. Atzīsiet, ka tas noteikti ir viens no ātrākajiem, ja ne pats žiperīgākais 120GB disks uz planētas līdz šim.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: