Revolūcija datorspēļu industrijā – GeForce GTX Titan!

- - 1 Comment on Revolūcija datorspēļu industrijā – GeForce GTX Titan!

18. februārī kompānija NVIDIA, viena no pasaules vadošajiem grafisko procesoru ražotājiem, apklusinājusi daudzās baumas, kas interneta plašumos figurē jau kopš gada sākuma. Prezentēta pasaulē šobrīd jaudīgākā grafiskā karte ar nosaukumu GeForce GTX TITAN. Tā būvēta uz NVIDIA superdatoros pielietotā TESLA kodola bāzes, kas apvienota ar Kepler, jeb GTX 600. sērijas mikroarhitektūru. Rezultātā tapusi grafiskā karte, kas veiktspējas ziņā par vidēji 20 līdz 25 procentiem apsteidz līdzšinējo flagmani – GeForce GTX680!

GTX TITAN videokarte aprīkota ar iespaidīga daudzuma – 2688 CUDA skaitļošanas vienībām, grafiskā kodola pamata frekvence ir 837 MHz, ko karte spēj paaugstināt līdz 876 megaherciem, pateicoties GPU Boost 2.0 tehnoloģijai. Tai ir izdalīta 6144 MB, jeb 6GB liela GDDR5 videoatmiņa ar efektīvo takts frekvenci 6.0 Gbps, nodrošinot līdz pat 288.4 GB/s lielu datu caurlaidību uz 384 bitu platās kopnes.  GTX Titan izmanto PCI-E 3.0 interfeisu, pie kartes iespējams pievienot līdz pat 4 displejiem ar kopējo izšķirtspēju līdz 4096×2160 pikseļiem. Pie slodzes karte patērēs vien “nieka” 250W, kas ir tieši tikpat cik AMD Single GPU flagmanim – Radeon HD7970. NVIDIA rekomendē vismaz 600W barošanas bloku sistēmai ar šo videokarti.

Uz doto brīdi gan nav oficiālas informācijas par GeForce GTX TITAN cenu. Baumo, ka tā Amerikas Savienotajās Valstīs izmaksāšot aptuveni 999$, Eiropā cena sagaidāma ap 999 EUR, jeb aptuveni 700 LS. Domājams, ka tuvāko pāris nedēļu laikā karte parādīsies arī mūsu plauktos, un tad jau pavisam droši būs zināmas tās patiesās izmaksas.  Zemāk piedāvājam novērtēt prezentācijas video rullīti:

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: