3 ziņas no interneta plašumiem #35

- - No Comments on 3 ziņas no interneta plašumiem #35

Intel pamazām pārtrauc savu pamatplašu ražošanu
Kompānijām Intel nākusi klajā ar preses relīzi par to, ka sākot ar 2013. gadu tā pārstāj ražot savas sistēmplates. 2013 gadā, reizē ar Haswell arhitektūras procesoru debiju, kompānija vēl pēdējoreiz piedāvās tiem atbilstošus “mātes dēļus”, tomēr tas arī būšot viņu pēdējais vārds desktop pamatplašu lauciņā. Pamata uztraukumam īsti nav – esošajām platēm ar garantijas nomaiņas procesu problēmas nebūšot, turklāt kompānija turpinās gatavot mikroshēmas (chipset) priekš Asus, Gigabyte, ASRock u.c. ražotāju produktiem. Jāpiemin fakts, ka darbu neviens no šīs divīzijas darbiniekiem nezaudēs – tie tiks pārvietoti uz mobilo platformu, kā arī nesen prezentēto NUC (Next Unit of Computing) attīstīšanu.

Atklāta iespējamā nākamās paaudzes Xbox spēļu konsoles specifikācija
Lai gan joprojām nav skaidrības par to, kādā vārdā Microsoft jauno konsoli kristīs, pamazām kļūst zināmi par Xbox 720 vai Infinity dēvētā šedevra tehniskie raksturlielumi. Baumo, ka tajā atradīsies 8 kodolu procesors, kas darbosies ar 1.6GHz takts frekvenci un izmantos 64 bitu (x64) instrukcijas.  Kopējais L2 kešatmiņas apjoms lēšams 4MB lielumā un katrs no kodoliem spēs vienlaicīgi apstrādāt 2 procesus.  Xbox 720 grafiskais procesors darbosies pie 800MHz augstas frekvences, un spēs sasniegt līdz pat 1.2  teraflopu (TFLOPS) lielu skaitļošanas jaudu. Lai radītu labāku priekšstatu – AMD Radeon HD 7770 jauda ir 1.28 TFLOPS, bet GeForce GTX650 Ti šis skaitlis ir aptuveni 1.4 TFLOPS. Par konsoles ātrdarbību rūpēsies 8GB apjomīga DDR3 operatīvā atmiņa, bet spēļu un videofilmu atskaņošanai ierīcē iebūvēts 6x BluRay disku lasītājs. Savienojumu ar tīklu nodrošinās gan Wi-Fi, gan Gigabit Ethernet tīkla adapteris. Jaunākās paaudzes Xbox prezentācija paredzēta 2013. gada jūnijā, konsoles aptuvenā cena gaidāma ap 350-400 dolāriem, atkarībā no komplektācijas. Kā jau ierasts, IT produktu cenas Eiropā ir diezgan precīzi izskaitļojamas pēc kursa 1$ = 1 EUR, tāpēc gaidāms, ka Xbox 720 varētu maksāt ne mazāk kā 350EUR, jeb 250 LS.

Intel paziņo Haswell procesoru relīzes datumu
Intel turpina aktīvi attīstīt savu centrālo procesoru biznesu un, kā jau pēdējā laikā ierasts, ik pēc gada prezentē jaunu arhitektūru pēc Tik-Tak (Tick-Tock) modeļa. Šogad kārta pienākusi Tock, kas nozīmē pavisam jaunu mikroarhitektūru zem segvārda Haswell uz tā paša 22nm tehnoloģiskā procesa bāzes. Šiem procesoriem uzsvars tiek likts uz zemāku strāvas patēriņu, bet tāpat sagaidāms aptuveni 15% veiktspējas pieaugums salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes Ivy Bridge modeļiem. Uz jaunajiem procesoriem atradīsies Intel HD4600 grafiskais kodols, kā arī jauns atmiņas kontrolieris. Nāksies gan apbēdināt pašreizējos Sandy Bridge un Ivy bridge sistēmu īpašniekus – Haswell procesori nebūs savietojami ar 6. un 7. sērijas čipsetu platēm, jo tiem ir pavisam cita – LGA1150 ligzda un atbilstošas pamatplates ar H81, H87 un Z87 mikroshēmu kopnēm. Jauno procesoru prezentācija gaidāma 2013. gada 2. jūnijā – dažas dienas pirms Computex 2013 izstādes. Līdzīgi kā pērn, sākotnēji pieejami būs vien High-End Core i5 un Core i7 modeļi, bet uz Haswell bāzēti Core i3, Pentium un Celeron varētu parādīties ne ātrāk kā 2013. gada 3. kvartālā.

  • Gaidāmos i5 un i7 procesoru modeļus un to specifikācijas aplūkot var šeit: tomshardware.com.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: