3 ziņas no interneta plašumiem #30

- - No Comments on 3 ziņas no interneta plašumiem #30

Hitachi prezentē ar hēlija (He) gāzi pildītus cietos diskus

Šāds tehnoloģiskais risinājums ļaušot izgatavot augstākas ietilpības diskus, vienlaicīgi samazinot izmaksas par vienu terabaitu. Diski tirgū nonāks 2013. gadā, tie būs pieejami ar ietilpību 6TB un vairāk, jo vienā standarta 3.5” izmēra HDD korpusā varēs ievietot līdz pat septiņām magnētisko disku platēm, līdzšinējā maksimuma – 5 plašu vietā. Hēlijs ir inertā gāze, kuras blīvums ir aptuveni 1/7 no gaisa blīvuma. Tas radīs mazāku pretestību diskiem griežoties, ļaujot lietot mazjaudīgākus motora elementus, tādējādi nodrošinot līdz pat 23% zemāku strāvas patēriņu. Tāpat hēlijs palīdzēšot diskus padarīt klusākus un ievērojami vēsākus. Skaidrs gan, ka ar šo gāzi pildītie diski pamatā tiek radīti biznesa klientiem ar lielām datu uzglabāšanas sistēmām, tāpēc parastam mirstīgajam ne diski, ne to cenas sākumā varbūt nešķitīs pārāk pieejami. Plašāks tehnoloģiskais apraksts portālā tomshardware.com.

Entuziasti no 64 Raspberry Pi iekārtām un Lego klucīšiem radījuši superdatoru

Zinātnieku grupiņa no Southemptonas Universitātes radījusi superdatoru, izmantojot 64 Raspberry Pi mikrodatorus, tikpat daudz 16GB ietilpīgas SD kartes, ievietojot to visu darbstacijā, kas uzbūvēta no Lego klucīšiem. Šāda datora kopējās izmaksas ir aptuveni 4000 ASV dolāru, un sistēma spēj nodrošināt 11GHz skaitļošanas jaudu, kā arī 1TB atmiņu datu glabāšanai. Nav slikti priekš sistēmas, kas atgādina iespaidīgu daudzstāvu leļļu māju. Plašāka informācija tomshardware.com.

5mm biezi cietie diski masveida ražošanā nonāks jau 2012. gada nogalē

Atmiņas ierīču industrijas gigants Western Digital radījuši cietos diskus – hibrīdus, kuri ietver sevī gan SSD atmiņas mikroshēmas, gan ierasto magnētisko HDD. Pati tehnoloģija gan nav jaunums, bet konkrēti šo disku pluss ir nelielais izmērs (5mm biezi), kas noteikti ieinteresē tieši Ultrabook sērijas datoru ražotājus. Tāpat šie diski nodrošina pietiekami lielu ietilpību (līdz 500GB), kā arī pieklājīgu veiktspēju un ne pārāk lielu strāvas patēriņu, pateicoties diskā esošajai SSD tehnoloģijas atmiņai. Tieši lielās portatīvo datoru ražotāju intereses dēļ WD ir pārcēluši masveida ražošanas uzsākšanu no 2013. gada pirmā ceturkšņa uz šī gada nogali. Raksta avots: techpowerup.com.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: