3 ziņas no interneta plašumiem #25

- - No Comments on 3 ziņas no interneta plašumiem #25

Uz Raspberry Pi mikrodatora iespējams uzstādīt Firefox OS

Kādam inženierim Oļegam Romašinam, kas ikdienā strādā kompānijā Nokia, izdevies uz lielu popularitāti ieguvušā mikrodatora Raspberry Pi uzstādīt Mozilla izstrādāto Firefox OS. Tiem, kas ir palaiduši garām un nezin, „kas par zvēru un ko ēd” Raspberry Pi, iesakām ielūkoties informācijā viņu mājaslapā. Jādomā, ka pašai Mozilla kompānijai jebkurš šāda veida panākums nāk par labu, jo, atšķirība no konkurentiem (Apple, Google un Microsoft), viņu izstrādājums ir atvērtā pirmkoda (open-source), kur katrs var likt lietā galvu un rokas, lai pielāgotu to darbībai uz dažādām specifiskām ierīcēm. Vairāk info tomshardware.com.

Intel beidzot nodrošina TRIM funkciju SSD disku RAID masīviem

Lielai daļai, iespējams, jau ir zināms, kas ir TRIM komanda un kā tā palīdz SSD disku lietotājam paildzināt komponentes mūžu. Īsti entuziasti, kam nepieciešama ātra datu pārsūtīšana, nereti izvēlas vairākus diskus (gan HDD, gan SSD) slēgt RAID0 masīvā, tādējādi iegūstot krietnu ātrdarbības pieaugumu. Lielākais mīnuss līdz šim bija, ka SSD disku masīviem netika nodrošināts TRIM atbalsts, kas ar laiku jūtami samazina ātrumu un disku mūžu. Sākot ar Intel RST draivera 11.0 versiju, šī problēma ir novērsta, un arī RAID-0 masīviem tiek nodrošināta TRIM komanda. Jāatzīst gan, ka tas iespējams tikai uz jaunākajām pamatplatēm ar Intel 7. sērijas čipsetu. Pilnu informāciju par TRIM un kā tas funkcionē RAID-0 masīvā var lasīt anandtech.com materiālā.

Toshiba prezentē trīs dažādu tipu PX02 sērijas SSD diskus

Viens no pazīstamākajiem atmiņas iekārtu ražotājiem Toshiba nācis klajā ar preses relīzi par saviem jaunajiem PX sērijas diskiem. Kompānija piedāvā 3 veidu diskus, katrs pielāgots kādām konkrētām vajadzībām. PX02SM sērijas diski tēmeti uz serveriem un darbstacijām, kur nepieciešams mežonīgs ātrums. Šie diski izmanto 24nm eMLC atmiņu, pieejami no 200GB līdz 1.6TB ietilpīgi modeļi ar divām SAS pieslēgvietām, nodrošinot maksimālo datu caurlaidību līdz pat 12Gbit/s. Tāpat prezentēti budžeta modeļi PX02AM, kuri izmanto to pašu eMLC atmiņu, bet uzsvars likts uz sabalansētu ātruma/drošības/ilgtspējīgas darbības nodrošināšanu. Pieslēgvieta šiem ir jau ierastā SATA3 (6Gbit/s). Trešā kategorija, PX03AN diski paredzēti sistēmām (boot-server, read-intensive), kur nepieciešams datus pārsvarā tikai nolasīt, nevis regulāri ierakstīt. Šajos diskos dati glabājas uz 19nm cMLC NAND atmiņas. Pilna preses relīze publicēta techpowerup.com portālā.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: