Kā izvēlēties sev piemērotu Android tālruni?

- - 4 Comments on Kā izvēlēties sev piemērotu Android tālruni?

Laikā, kad telefonu tirgū ir tik plašs piedāvājumu klāsts, izvēle var likt palauzīt galvu, kādu telefonu iegādāties. Jo īpaši, ja runa ir par Android tālruni. Tāpēc šoreiz centīšos atbildēt, kādus raksturlielumus būtu vērts ņemt vērā, pirms sava ikdienas sabiedrotā telefona iegādes.

Pirmkārt, noteicošā ir cenu kategorija. Attiecīgi par atvēlēto naudu mēs vēlamies iegūt arī labāko iekārtu. Aplūkosim pāris telefonus, kuru iegādi būtu vērts apsvērt cenu kategorijā ap 100, 150, 200. Tāpat pastāstīšu, kāpēc tieši tāda izvēle.

Pirmais telefons, kurš būtu uzmanības vērts, ir LG P690  jeb Optimus Net. Cena ir ļoti draudzīga – ap 100Ls.Šādas klases telefoniem pamatā ir jāpievērš uzmanība operatīvās atmiņas apjomam, procesora jaudai (MHz) un ekrāna izšķirtspējai.

Lai aplikācijas nebremzētu un nebūtu pirmais iespaids par Android viens no sliktākajiem, vēlams, lai tālrunim ir vismaz 512MB operatīvā atmiņa. Šajā atmiņā aplikācijas glabājas tad, kad tās tiek izpildītas. Tāpēc šis ir viens no svarīgākajiem raksturlielumiem, kas parūpēsies par ātru telefona darbību.

Visus raksturlielumus viegli ir atrast interneta vietnē – www.gsmarena.com, kur, izmantojot meklētāju, ātri vien tiekam pie detalizēta telefona apraksta.

Otrs svarīgais rādītājs ir procesora jauda. To mēra megahercos (MHz). Vēlams, lai jauda būtu vismaz 800MHz. Kad runa ir par divkodolu procesoriem, šis cipars var būt arī mazāks, taču divkodolu procesori jau būs tikai augstākas klases telefonos.

Tālāk seko ekrāna izšķirtspēja. Šis raksturlielums norāda to, cik tad daudz teksta un cik plaša pārskatāmība ietilpst telefona ekrānā. Protams, jo augstāka izšķirtspēja, jo labāk. Ieteiktu sākt skatīties uz Android tālruni vien tad, kad izšķirtspēja sasniedz 320 x 480 punktus. Pie zemākām izšķirtspējām ekrānā pārlūkot interneta lapas būs vienkārši kaitinoši un ļoti neērti. Tāpat kā operatīvās atmiņas apjomu, procesora taksts frekvenci, arī šo raksturlielumu viegli būs atrast www.gsmarena.com mājaslapā.

Tātad, LG P690 piedāvā 800Mhz takts frekvences procesoru, kurš būs pietiekoši ātrs ikdienas aplikācijām, Angry Birds spēlēšanai un youtube video atskaņošanai. 512MB operatīvā atmiņa parūpēsies, lai tālrunī var atvērt arī vairāk par vienu aplikāciju vienlaicīgi. Kā arī 320×480 punktu izšķirtspējas displejs ļaus ērti pārlūkot visus sociālos tīklus.

Paskatoties cenā ap 100Ls, it kā ir vēl tālruņi, kurus varētu iegādāties, tomēr LG P690 būs labāks pirkums. Piemēram, Samsung Galaxy Gio, kurš maksā to pašu summu, diemžēl ir ar ļoti zemu operatīvās atmiņas apjomu, tāpēc izvēle šeit pat nav sarežģīta – viennozīmīgi LG veikums šeit būs labāks.

Par budžeta klases viedtālruni būtu apmēram skaidrs. Ir gan viens neliels sīkums, ka šie tālruņi ir aprīkoti vien ar 3.2” displeja diagonāles ekrāniem. Tāpēc, ja vēlamies ko pārskatāmāku, nāksies piemaksāt nedaudz vairāk. Piemēram, 3.5” ekrāna diagonāles telefons Samsung Galaxy Ace maksās ap 130Ls. Tomēr tas arī atpaliek ar zemo operatīvās atmiņas apjomu. Tāpēc atkal izceļas LG, piedāvājot Optimus Hub tālrunis par aptuveni 125Ls!

Nākošā cenu kategorija sākas ap 150Ls. Šeit ir viens izteikts līderis, ko arī piedāvā LG. Runa ir par LG Optimus Sol tālruni. Tas ir pieejams cenā ap 165Ls. Šis telefons ir jau apgādāts ar 1000MHz procesoru, 512MB operatīvo atmiņu un augstas izšķirtspējas (480×800 punktu) 3.8” diagonāles displeju. Šī telefona lielākais pluss ir AMOLED displeja izgaismojuma tehnoloģija.

Telefonos virs 150Ls ir iespējams redzēt jau augstākās klases displeju tehnoloģijas – IPS, AMOLED, kurām arī būtu jāpievērš uzmanība, pirms telefona iegādes. Par šīs tehnoloģijas esamību arī viegli var uzzināt www.gsmarena.com, aplūkojot telefona specifikācijas.

Izvēloties ar AMOLED, IPS tehnoloģijām aprīkotus displejus, lietotājam tiek piedāvātas spilgtas krāsas, plaši skatu leņķi un laba ekrāna pārskatāmība arī tiešos saules staros.

Par aptuveni 160Ls ir pieejams arī Sony Ericsson Xperia Neo V tālrunis, kurš arī būs labs pirkums. Pamatā šis tālrunis piedāvā visu to, ko LG Optimus Sol. Tomēr šim tārlunim ir nedaudz augstākas izšķirtspējas displejs. Tomēr jāpievērš uzmanība, ka tam nav AMOLED displeja, bet gan parasts displejs ar LED aizmugures izgaismojumu. Tomēr telefons arī spēj piedāvāt pietiekoši spilgtas krāsas un, iespējams, kādam iepatiksies tieši sava dizaina dēļ.Ja aplūkojam telefonus klasē ap 200Ls, tad šeit jau obligātai prasībai ir jābūt AMOLED vai IPS tehnoloģijas displejam, augstas izšķirtspējas ekrānam (vismaz 480×800 punkti), procesora jaudai vismaz 1000MHz.

Samsung i9000 Galaxy S būs zelta vidusceļš telefonam ap 200Ls. Piedāvājot augstas izšķirtspējas AMOLED displeju ar 4.0” diagonāli, 1000MHz procesoru un 512MB operatīvo atmiņu, tālrunis tiks galā ar visām lietotāju vēlmēm. Ekrāns ir pietiekoši liels, lai varētu arī paskatīties kādu filmu, uzspēlēt pārredzami kādu spēli, pārlūkot ērti internetu.

Dažus desmitus latu dārgāks ir LG Optimus 2x  – īpaši augstas veiktspējas, kvalitatīva IPS tehnoloģijas 4.0” displeja īpašnieks. Cena ir ap 220Ls. Šis tālrunis piedāvā divkodolu procesoru, jaudīgu grafisko paātrinātāju, kas atsver tā cenu. Modelis tirgū jau ir pasen, tomēr joprojām ir viens no jaudīgākajiem pieejamajiem tālruņiem. Kā vienīgo mīnusu telefonam var minēt zemāku akumulatora darbības laiku, tomēr šo izvēlēsies tie, kam ir svarīga augsta veiktspēja un nepiemirsīs to katras dienas beigās uzlādēt.

Kopumā varu vien ieteikt, pirms telefona iegādes, aplūkot arī tālruņa specifikāciju. Lai tam būtu pietiekoši jaudīgs procesors, maksimāli plaša apjoma operatīvā atmiņa un pēc iespējas augtākas izšķirtspējas displejs. Pārējās specifikācijas – kamera, gps, bluetooth, žiroskops utt., katram pašam jāpiemeklē pēc savām vēlmēm.

Dateks.lv preču katalogā, sadaļā – viedtālruņi, var aplūkot dažādāko klašu telefonus visām vēlmēm. Kā arī garantijas ir pilnībā nodrošinātās, jo telefoni tiek ievesti pa ražotāju oficiālajiem distribūcijas kanāliem.  Daži tirgotāji izvēlas “pelēkos” importa kanālus, kas bieži vien, izvairoties no PVN un importa nodokļu nomaksas, gala pircējam nodrošina zemāku cenu, toties oficiālie servisa centri šādus tālruņus vienkārši neremontē.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: