Vai Tavam datoram ir nepieciešama pamatplate ar PCI-Express 3.0 ?

- - 1 Comment on Vai Tavam datoram ir nepieciešama pamatplate ar PCI-Express 3.0 ?

Pavisam nesen saules gaismā nonāca Radeon HD7970 grafiskā karte, kura ir pasaules pirmais grafiskais paātrinātājs ar 28nm tehnoloģiskā procesa grafisko procesoru un jaunākās paaudzes PCI-Express 3.0 savietojamību. Tāpat ir parādījušās pirmās pamatplates, kurām ir PCI-Express trešās paaudzes slots. Tomēr vai tas ir nepieciešams vidusmēra geimerim vai pat prasīgākajam datortehnikas lietotājam?

Pirms aptuveni mēneša Dateksā parādījās pirmās Intel X79 platformas komplektācijas, kurās, pateicoties Sandy Bridge-E procesoriem, iespējams īstenot komplektāciju, kurā ir pieejams PCI-Express 3.0 slots.

Šobrīd ir veikti pirmie apskati, kuru mērķis ir noskaidrot, vai PCI-E 3.0 dod reālu ieguvumu, ja salīdzina ar pagājušās paaudzes (PCI-E 2.0) slotu. Viens no uzticamākajiem apskatu veicējiem – Anandtech – ir noskaidrojis, ka ir reāls ieguvums no PCI-Express 3.0 esamības datorā, tomēr ļoti retos gadījumos.

Ja runa ir par datorspēlēm, tad pilnībā nav vērts skatīties, vai pamatplatei ir PCI-Express 3.0 atbalsts, vai nav, jo pat tikko parādījusies Radeon HD7970 nespēj izmantot visu PCI-Express 2.0 potenciālu. Protams, ja komplektējat pilnībā jaunu datoru, kurā pamatplate sasniedz virs 80 latu budžetu, tad gan būtu vērts paskatīties, vai ir PCI-Express 3.0 atbalsts, tomēr par to nevajadzētu iespringt.

Veiktspējas pieaugums datorspēlēs, ja salīdzina PCI-Express 3.0 ar PCI-Express 2.0, ir apaļa nulle. Bet, ja skatāmies uz grafiskās kartes izmantošanu datu šifrēšanas atbalstam, tad ieguvums no PCI-Express 3.0 variē robežās ap deviņiem procentiem, pārspējot PCI-Express 2.0.

Kopsavilkums – ir vai nav PCI-Express 3.0 pamatplatei, vēl kādu laiku būs vienalga. Ar skatu nākotnē, komplektējot dārgāku datoru, ir vērts par šīs tehnoloģijas esamību interesēties. Tomēr, savu Sandy Bridge platformas datoru tiešām nav jēgas uzlabot uz PCI-Express 3.0 pamatplati, naivi cerot uz veiktspējas pieaugumu, ko sniedz teorētiski maksimālā datu caurlaidība jaunās paaudzes slotā.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: