Intel svin 40. dzimšanas dienu procesoriem

- - No Comments on Intel svin 40. dzimšanas dienu procesoriem

Šajā dienā, 16. Novembrī, Intel iepazīstināja pasauli ar pasaulē pirmo komerciāli pieejamo mikroprocesoru – Intel 4004. Tieši šī procesora relīze bija kā ķēdes reakcijas sākums milzīgajam procesoru tirgum, kas ir pieejams mūsdienās.

Kamēr liela daļa cilvēku pat nevar iedomāties, kā izskatās mikroprocesori, tomēr zināms, ka mums apkārt ir tik daudz iekārtu, kurās ir mikroprocesori – gan datori, portatīvie datori, viedtelefoni, planšetdatori, gan televizori, automašīnas, radio uztvērēji utt. Bez mikroprocesoriem mūsdienu virtuālās vides eksistence un daudz citu tehnoloģisko sasniegumu nekad nepastāvētu.

Šajos 40 gados Intel ir spējuši izveidot procesorus, kuri drīzumā tiks veidoti jau 22 nanometru tehnoloģiskajā procesā, tajos ietilpinot 2.5 miljardus tranzistoru. Salīdzinot ar pirmajiem procesoriem, kuros bija ~2000 tranzistoru un tiem bija tikai 16 izvadu, tad mūsdienu procesoriem ir pat 2011 kājiņas.

Apsveicam Intel lielajā jubilejā!

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: