Dateks katalogā parādās pirmie AMD FX sērijas procesori

- - 1 Comment on Dateks katalogā parādās pirmie AMD FX sērijas procesori

Ar arhitektūras nosaukumu „Bulldozer”, AMD procesori tika gaidīti vairākus gadus līdz oficiālajai relīzei, kas notika šī mēneša sākumā. Daudziem tā bija vilšanās, jo veiktspēja bija tuva tai, ko piedāvāja jau sen pieejamie Phenom II procesori. Tomēr AMD jaunie procesori piedāvā zemāku strāvas patēriņu un nedaudz zemāku cenu, ko iegūtu, pērkot iepriekšējās paaudzes AMD procesoru. Protams, arī augstāku veiktspēju! Tāpēc šobrīd, ja vēlaties sistēmu, kas bāzēta uz AMD platformas, tad nav ko domāt – jāņem AMD FX-Series procesors!

Pirmais FX-Series procesors, kurš parādījies Dateks preču piedāvājumā ir AMD FX-Series FX-4100.

AMD ir izveidojuši viegli saprotamu „vārdu” došanas stratēģiju jaunajiem procesoriem. Proti, pēc indeksa FX sekojošais skaitlis, norāda procesora kodolu skaitu. Tāpēc, ja runa ir par FX-4000 sērijas procesoru, tad tam ir četri kodoli.

Turpinot par FX-4100… Procesora maksimālais izdalītā siltuma daudzums ir 95W, kas četru kodolu procesoram ar 3.6GHz takts frekvenci ir salīdzinoši maz. Kešatmiņa sasniedz 4MB L2 līmenī, bet pilnus 8MB L3 līmenī.

Jaunie procesori paredzēti AMD AM3+ ligzdas pamatplatēm, taču tie var darboties arī uz vecākām platēm, tikai jāpārbauda pamatplates ražotāja mājas lapā, vai ir kārotā procesora atbalsts. Taču uz visām AMD ligzdas pamatplatēm, kurām ir melnas krāsas AM3+ ligzda, šie procesori darbosies (iespējams, būs nepieciešams BIOS atjauninājums).

Vērts pieminēt, ka procesoram ir atbloķēts reizinātājs, kas ievērojami paaugstina tā virstaktēšanas potenciālu. Kā arī 32nm tehnoloģiskā procesa kodoli vairāk ļausies virstaktēšanai, jo izdalās mazāk siltums.

Parādoties vairāk FX-Series procesoriem tirgū, varēs sagaidīt arī nelielu procesoru cenu kritumu, kas šo procesoru iegādi padarītu par vēl izdevīgāku darījumu.

Ja vēlaties iepazīties sīkāk ar FX sērijas procesora specifikācijām, to var izdarīt šeit – AMD FX-Series FX-4100.

Ja interesē veiktspējas salīdzinājums ar citiem procesoriem, par to var palasīt šeit – Guru3D.com

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: