Kas jāņem vērā, iegādājoties AMD Fusion platformas datoru?

- - 2 Comments on Kas jāņem vērā, iegādājoties AMD Fusion platformas datoru?

Kopš AMD Fusion platformas pamatplates un procesori ir pieejami Latvijā, ir apritējis vairāk kā mēnesis. Taču sevišķu popularitāti AMD A-Series procesori un A75 čipseta pamatplates nav iemantojušas.

Tāpēc, ja plānos ir iegādāties datoru, kurš būtu bāzēts tieši uz AMD Fusion platformas, nepieciešams būtu zināt vienu svarīgāko faktu, ka, lai integrētais grafiskais procesors spētu sevi pierādīt no spēcīgākās puses, komplektācijā ir jābūt atmiņām, kuras darbojas dual-channel (divu kanālu) režīmā. Pašas pamatplates izvēle – izvēlēties pēc kārotā USB3.0 un Sata III pieslēgvietu skaita. Īpaši nozīme tam veiktspējā gan nebūs.

Tāpat kā diskrētajām grafiskajām kartēm, arī A-Series procesoriem ir savs atmiņas kopnes platums. Lielākoties, grafiskās kartes, ar kurām iespējams paspēlēt spēles ne tikai pie zemākajiem iestatījumiem, būs ar 128 bitu atmiņas joslas platumu.

Jāsaprot, ka A-Series procesoriem nav sava grafiskās kartes izdalītā atmiņa, bet resursi tiek ņemti no operatīvās atmiņas. Tāpēc, lai atmiņas joslas platums pieaugtu līdz pat 128 bitiem, ir jālieto divi atmiņas moduļi divu kanālu režīmā, kas nodrošinās 128 bitu atmiņas joslas platumu, nevis 64 bitus.

Ja tiek lietots divu kanālu atmiņu režīms, attiecīgi video apstrādei paveras divas reizes plašāka atmiņas josla, kas ļaus daudz ātrāk nosūtīt tekstūru detaļas.

Formula ir vienkārša – atmiņas joslas platums x atmiņas frekvence / 8 = GB/s caurlaidība.

Piemēram, izmantojot DDR3 atmiņas ar frekvenci 1333MHz divu kanālu režīmā, atmiņas caurlaidība būs „128 x 1333 / 8 = 21.328GB/s”

Ar 21.3 GB/s atmiņas caurlaidību A-Series procesors spēs piedāvāt pilnu veiktspējas potenciālu, taču, ja atmiņas caurlaidība ir uz pusi zemāka – nedaudz vairāk par 10GB/s, tad arī veiktspēja būs relatīvi zema.

Tā kā procesoru atmiņas kontrolieris spēj sadarboties pat ar 1866Mhz atmiņām, tad ātrākas operatīvās atmiņas arī dos veiktspējas pieaugumu 3D veiktspējā, taču vislielākais ieguvums, pats būtiskākais, ir divu kanālu atmiņu režīma izmantošana.

P.s. Ņemot vērā integrēto grafisko procesoru jaudu, nav nepieciešams atvēlēt vairāk par 512MB atmiņas video atmiņai. Ar 512MB būs pilnībā pietiekoši, lai integrētajam grafiskajam procesoram būtu pietiekoši. Tomēr, ja ir vēlme atvēlēt vairāk atmiņas video apstrādes vajadzībām, varu pateikt, ka no tā, šajā gadījumā, nav jēgas.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: