Jaudīgs dators visām jaunākajām spēlēm par 350 Ls.

- - 19 Comments on Jaudīgs dators visām jaunākajām spēlēm par 350 Ls.

Lai spēlētu pilnīgi visas spēles, kas piejamas uz PC platformas šodien un nedomātu par to, vai man Crysis 2 ies, vai neies, vai Call Of Duty Modern Warfare ir pa spēkam manam datoram, vai nav, ieteiksim datoru, kas spēj to visu “pacelt” ar rezervi, turklāt tikai par 350 Ls.

Lai sakomplektētu šādu datoru nepieciešams atrast pareizu jaudas un cenas balansu, un, nepārkāpjot 350 Ls atzīmi, tikt galā ar galveno jautājumu  – visām spēlēm “jālido”. To iespējams izdarīt sākot savus meklējumus ar grafisko karti, kas ir galvenais (bet ne vienīgais) panākumu elements, kad runa ir par spēļu ātrdarbību. Mūsuprāt šī karte ir GeForce GTX460 OC ar 1GB lielu atmiņas apjomu.

Arī Radeon lauciņā ir līdzīga karte Radeon HD6790, 1GB tomēr mums subjektīvi GTX460 patīk labāk pateicoties stabilajiem Nvidia draiveriem un de-facto tirgus standartam, pēc kura spēļu izstrādātāji “piedzen” jaunāko spēļu veiktspēju.

Kad esam tikuši skaidrībā ar grafisko akseleratoru, jāķeras pie otras nozīmīgākās komponentes – procesora. Šajā jautājumā sliecamies par labu četru kodolu risinājumam, jo pašlai lielākā daļa spēļu “engine” prot strādāt ar visiem kodoliem, līdz ar to šeit taupīt nedrīkst. Mūsu izvēle krita par labu AMD PHENOM II X4 840 , kas ar 3.2 GHz takts frekvenci, četriem kodoliem un 2MB L2 kešatmiņu ir optimālaikais četrkodolnieks mūsu mērķim, jo maksā knapi pāri 60 latiem.

Lai darbinātu šo procesoru nepieciešama atbilstoša pamatplate. Izvēlējāmies vadoties pēc čipseta, kurš spēj uzturēt izvēlēto procesoru, videokarti un nodrošinātu visu nepieciešamo portu bāzi mūsu tālākai daļu izvēlei. No visa piedāvājuma optimālākais šķita AMD 770 čipsets. Platēm ar šo čipsetu ATX strandarts, kas nodrošina brīvu vietu videokartei nepārklājot SATA vai RAM portus, kā mēdz notikt gadījumos ar mATX platēm.

Šim čipsetam ir DDRIII 1600MHz atbalsts un PCI-Express 16X gen2 spraudnis jaudīgām videokartēm, kā arī visas nepieciešamās iebūvētās iekārtas – skaņas karte, tīkla karte un USB 2.0 porti.

Operatīvās atmiņas izvēle ir klasiska – 4 GB komplekts no diviem moduļiem (2 x 2GB), kas nodrošina caurlaidības paaugstināšanos uz DualChannel režīma rēķina. Šoreiz izvēlēsimies 1600MHz OC moduļus, jo cenu starpība ar 1333MHz ir pārāk neliela, toties spēlēs atmiņas frekvences starpība ir nozīmīgs faktors.

Lai spēlētu visas jaunākās spēles datora cietajam diskam jābūt apjomīgam. Mūsuprāt – ne mazāk par 1TB. Starpība starp 500 GB un 1TB apjomā ir veselas divas reizes, toties cenu starpība tikai 5 lati. Mūsdienu lielbudžeta spēlēm ir tendence aizņemt līdz pat 25 GB vai vairāk vietas uz datora cietā diska. Ja padomājam, cik mēs varam iegūt par nieka 5 Ls, izvēle ir skaidra.

Jaudīgs dators prasa jaudīgu un stabilu strāvas padevi. Turklāt šajā gadījumā jāiekļaujas 350 latos, kas ir iespējams pateicoties InterTech 700W barošanas blokam. Šis bloks spēj nodrošināt  ir ar jaudas rezervi datora uzlabošanai ar papildus operatīvās atmiņas moduļiem, cietajiem diskiem un PCI-express paplašināšanas kartēm, kā arī videokartes uzlabošanai nākotnē.

Kārtīgam spēļu datoram ir arī labi jāizskatās un jābūt klusam. Šinī ziņā vienīgā izvēle, mūsuprāt, ir InWin ražojuma EAR sērijas korpusi, kas ir veiksmīgs piemēr tam, kā apvienot izcilu izstrādājuma tehnisko kvalitāti ar vienkāršību dizainā, lielisku funkcionalitāti par saprātīgu cenu. Šie korpusi mierīgi spēj uzturēt liela izmēra grafiskās kartes, vairākus cietos diskus un papildus procesora dzesētāju (ja nepieciešams), līdz ar to – ņemam ciet!

Saliekot kopā visu izvēlēto, pietiek naudas arī DVDRW iekārtai, kas nodrošinās DVD un CD disku lasīšanas un rakstīšanas priekus. Daudzi spēj iztikt bez šīs iekārtas – mēs nē 🙂

Kopsummā iekļāvos paredzētajos 350 Ls* un sanāca ļoti labs un jaudīgs dators ilgam laikam, kam devām vārdu – Dators Phenom II GTX (par godu GTX460 kartei)

*Komplektācijai ir rekomendējošs raksturs, tamdēļ nekaunies izmainīt to, kas tev šķiet jāmaina, jo tādiem nolūkiem arī izveidojām labāko 0n-line komplektēšanas mehānismu, kuru daudzi dēvē par labāko datortehnikas nozarē.

 

 

 

 

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: