Apple iPhone fiksē tavu pārvietošanos

- - No Comments on Apple iPhone fiksē tavu pārvietošanos

Apple iPhone un iPad fiksē un speciālā failā ieraksta tālruņa aparāta lietotāja ģeogrāfiskās koordinātes. Koordināšu noteikšanai tiek izmantota informācija no aparāta tuvumā esošajiem mobilā operatora torņiem un bezvadu interneta pieslēguma punktiem.

Lai arī šī informācija par pārvietošanos saglabājas tikai tālrunī un netiek nosūtīta internetā, daudziem šāda iPhone funkcija var likties nepatīkama.

Dienas Bizness raksta:

Ierīces datus saglabā failā consolidated.db, tajā tiek ierakstītas ģeogrāfiskā platuma un garuma koordinātas, kā arī laiks, kad ierīce atradās noteiktajā vietā, skaidro pētnieki savā interneta vietnē radar.oreilly.com. Nav skaidrs kā ierīce to paveic, tomēr pētnieki uzskata, ka Apple izmanto triangulācijas metodi. Pētnieki norāda arī to, ka pagaidām vēl nav saprotams, kāpēc Apple ierīces ievāc šādu informāciju.

Britu pētnieki atzīmē, ka tādā veidā Apple pārkāpj vairākus drošības  un privātuma aizsardzības aspektus. «Ierakstot jūsu atrašanās vietu jums to nezinot, Apple ir padarījusi iespējamu jebkuram uzzināt jūsu pārvietošanās maršrutus. Šis fails ir neaizsargāts un nav šifrēts, kā arī tiek kopēts uz jebkuru datoru ar ko jūs esat sinhronizējuši iPhone vai iPad un var būt viegli pieejams pilnīgi jebkuram,» norāda britu eksperti.

Sīkāka informācija pieejama O’Reilly Radar interneta lapā.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: