Planšetes ar AMD APU un Android OS

- - No Comments on Planšetes ar AMD APU un Android OS

AMD paziņojuši, ka tās energo efektīvā mikroarhitektūra „Bobcat”, būšot ar strāvas patēriņu zem 1W atzīmes un kompānija grasās optimizēt to, lai tā varētu strādāt ar Google mobilo operētājsistēmu Android. Mērķis ir planšetdatori, kuros būtu AMD Fusion procesori.

Pirms „Bobcat”, AMD ir izveidojuši planšetdatoru, sadarbojoties ar Acer, kura pamatā ir AMD APU (procesors, grafiskais procesors un ziemeļu tilts vienā pakontē), kuros integrētais 1GHz Ontario C-50 procesors patērē vien 5W jaudu.

Tā kā Nokia nesen sāka sadarboties ar Microsoft, lai izstrādātu Windows Phone 7, tad AMD meklē arī sev nišu, lai ielauztos mobilo platformu tirgū.

Šobrīd AMD primārais mērķis ir Microsoft 32 bitu platformas iekārtas, kurām būtu Windows 7 operētājsistēma, lai pilnībā varētu izmantot DirectX 11 iespējas, kuras atbalsta APU integrētais grafiskais procesors. Taču, tajā pat laikā, Android būtu nākošais solis, kādā nišā varētu piedāvāt jaunas iekārtas.

Vai 2011. gadā varēsim sagaidīt AMD APU planšetēs? – Grūti spriest, visticamāk, ka nē, taču, kad AMD pāries uz 28nm tehnoloģisko procesu, tad ARM procesoriem, kuri šobrīd atrodas lielā daļā mobilo iekārtu, varētu būt nopietns konkurents.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: