Intel gatavo jaunu čipsetu – Z68 Express

- - No Comments on Intel gatavo jaunu čipsetu – Z68 Express

Klīst baumas, ka, gaidāmajiem Intel Sandy Bridge procesoriem, tieši no vidējā tirgus segmenta, esot vājš virstaktēšanas potenciāls, taču Intel nāca klajā ar K sērijas Sandy Bridge procesoriem, kuriem ir atbloķēts reizinātājs un pierādīja, ka tās ir tikai baumas un sasniedza 4.9GHz frekvenci.

Taču nu Intel nāk klajā ar vēl vienu jaunumu, kas būs pozitīva ziņa visiem virstaktēšanas mīļotājiem. Tātad, Intel gatavo jaunu čipsetu, kuru sauks Z68 Express. Šis būtu pirmais čipsets ar Z indeksu tā priekšā.

Intel Z68 Express ir bāzēts uz P67/H67 čipsetiem, tas atbalsta Sandy Bridge procesorus ar LGA1155 ligzdu.
Kur tad ir atšķirības šim Z čipsetam no P un H? Intel apgalvo, ka būšot augstāks procesora virstaktēšanas potenciāls, kā arī atmiņas varēšot labāk virstaktēt, kas gan ir mazliet divdomīgi, jo atmiņas kontrolieris ir integrēts procesorā.

Neskaitot reklāmas trikus par virstaktēšanas potenciāla pieaugumu, ir arī tiešām kaut kas jauns – Intel Rapid Storage Technology 10.5! Izklausās jau diezgan sarežģīti.. Tātad, kas tad tas ir? – Tiek piedāvāta iespēja SSD Caching, kas ļaus lietotājiem izmantot SSD disku kā mehāniskā cietā diska kešatmiņu, lai paaugstinātu sistēmas veiktspēju.

Intel Z68 Express čipseta pamatplates varētu parādīties nākošā gada pirmajā ceturksnī, par cenām gan vēl nekas nav zināms, taču, laikam ejot, viss kļūs skaidrs.

Ziņas avots – en.ExpReview.com

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: