AMD plāno 22 kodolu procesoru uz 2012. gadu!

- - 1 Comment on AMD plāno 22 kodolu procesoru uz 2012. gadu!

Advanced Micro Devices apstiprinājuši, ka tuvāko gadu laikā, plāno ievērojami uzlabot Bulldozer mikroarhitektūras procesorus, kā arī 2012. gadā izlaist 22 kodolu procesoru.

Tā kā tehnoloģisko procesu tehnoloģijas, laikam ejot, uzlabojas, AMD piedāvā aizvien augstāku CPU veiktspēju, nepaaugstinot strāvas patēriņu. 2011. gadā tiks izlaisti pirmie, uz Bulldozer arhitektūras bāzētie, procesori. Ejot gadiem, AMD primārais mērķis būs optimizēt šos procesorus, lai samazinātu to strāvas patēriņu uz katru kodolu. Tātad, 2012. gadā, otrais lielākais CPU ražotājs, plāno izlaist otrās paaudzes Bulldozer CPU, bet atkal pēc gada – trešās paaudzes Bulldozer CPU!

Jaudīgākais AMD procesors 2012. gadā, tiks saukts par Terramar, kuram būs 22 kodoli, taču tas gan nebūs paredzēts galddatoriem, bet gan serveriem. Šis, uz diviem Sepang čipiem balstītais, Terramar procesors, visticamākais, būs kā divi procesori iekš vienas pakotnes (MCM – Multi-Chip Module). Procesors būs veidots 32nm tehnoloģiskajā procesā.

AMD Terramar procesors izmantos jauno G2012 infrastruktūru un atbalstīs četru kanālu DDR3 atmiņas kopni, tajā būs PCI-E 3.0 kontrolieris. Kamēr Sepang izmantos C2012 infrastruktūru, atbalstīs trīs kanālu DDR3 atmiņas kopni, kā arī PCI-E 3.0 kontrolieri.

Šobrīd ir arī zināms, ka Bulldozer piedāvās jaunas procesora instrukcijas – BMI (bit manipulation instructions), TBM (trailing bit manipulation) un FMA3 (three operand FMA [fused multiply-add])

Ziņas avots – XbitLabs

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: