Kas izdevīgāk – vairāk RAM vai ātrāks cietais disks?

- - 5 Comments on Kas izdevīgāk – vairāk RAM vai ātrāks cietais disks?

Informatīvi analītiskais saits par datortehniku – XbitLabs, veica interesantu eksperimentu. Tātad, ja Jums ir jaudīgākā grafiskā karte, jaudīgākais centrālais procesors, tad ko labāk uzlabot – vai 4GB operatīvajai atmiņai pielikt klāt vēl 4GB, kopā sastādot 8GB RAM? Vai atstāt 4GB RAM un iztērēt naudu uz ātrāku cieto disku vai pat SSD disku?

Kā jau mēs zinām, tad, nomainot parasto HDD uz SSD, mēs varam paātrināt operētājsistēmas sāknēšanas laiku, samazināt laiku, kas nepieciešams, lai atvērtu mūsu vēlamās aplikācijas utt., bet kas būtu labāk, lai šī atšķirība būtu jūtama tieši, piemēram, geimpleja procesā, darbībā iekš PhotoShop, arhivējot failus utt.? Par to arī mēģināja atbildēt XbitLabs. Tad nu mazliet apskatīsim, ko tad cilvēki no XbitLabs ir secinājuši…

Pirmais tests, kas tika veikts, bija SysMark, kur kopējā sistēmas veiktspējas testā bija sekojoši rezultāti.

Kā redzams, tad ātrāks cietais disks dos lielāku kopējo veiktspējas pieaugumu sistēmai, nekā RAM apjoma paaugstināšana.

Tālāk seko sistēmas sāknēšanas laiks. Skatamies rezultātus!

Atšķirība starp parastu HDD un SSD disku ir diezgan liela, taču atšķirība starp RAM apjomu – 4GB vs. 8GB, nebūt nav tik ievērojama.

Turpinām ar datorspēles Crysis geimpleja rezultātiem!

Crysis geimpleju īsti neietekmē, vai Jums ir vairāk par 4GB RAM, vai ātrāks cietais disks, šeit lielākā loma ir grafiskajai kartei un procesoram.

Principā ir tikai vieana aplikācija, kurā liela nozīme bija RAM apjomam, un tas ir Photoshop.

Kopsavilkums… Ja Jūs esat ikdienas datortehnikas lietotājs, kurš vēlas ātru datoru, lai uz tā ietu labi spēles, operētājsistēma ātrāk sāknētos, programmas ātrāk atvērtos, principā viss notiktu labāk, un Jums ir izvēle starp vairāk RAM vai ātrāka HDD iegādi, tad cietais disks ir uzvarētājs! Bet, ja esat profesionālis, kurš darbojas ar PhotoShop, tad, lūdzu, iegādājaties vairāk operatīvo atmiņu!

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: