Intel seškodolu procesors – Intel Core i7 980X

- - 3 Comments on Intel seškodolu procesors – Intel Core i7 980X

intel-logo-gadgetmixPavisam nesen Dateks preču katalogā parādījās AMD Phenom II seškodolu galddatoru procesori, taču nu mūsu preču katalogā ir parādījies „pasaules ātrākais” x86 arhitektūras galddatoru procesors – Intel Core i7 980X, kurš arī lepojas ar fiziskiem sešiem kodoliem.

Jaunais Intel procesors pieder „Westmere” saimei, kas ir 32nm tehnoloģiskā procesa atvasinājums „Nehalem” saimes procesoriem, šī procesora segvārds ir „Gulftown.”

Kad Intel izziņoja par šo procesoru, tad visi domāja, ka tas tiks saukts par Core i9, taču tomēr tas ir „nokristīts” par Core i7.

Core i7 980X ir fiziski seši kodoli, tā takts frekvence – 3.33GHz, TDP – 130W. Tam ir 12MB L3 kešatmiņa, integrēts trīs kanālu DDR3 atmiņas kontrolieris. Gulftown ir paredzēts LGA1366 ligzdas pamatplatēm.

Gulftown

Gulftown

Kas ir patīkami, tas ir fakts, ka Intel i7 975 patērē gandrīz tikpat strāvu, pat nedaudz vairāk, nekā i7 980X. „Gulftown” procesors ir arī paredzēts kā tirgus nišas aizvietotājs i7 975. Core i7 980X ir tendēts uz augstākās klases CPU tirgus segmentu, kurš paredzēts entuziastiem. Vērts ir aizdomāties par to, vai šāds procesors vispār vidusmēra lietotājam ir nepieciešams, ja jau Core i7 bija pietiekoši jaudīgi, lai zibenīgi varētu darīt dažādākās darbības, spēlēt spēles uz maksimālajiem iestatījumiem utt. Vispār ir vērts padomāt, kādiem lietotājiem šāds procesors būtu vajadzīgs, kuri izmantotu pietiekoši pilnīgi šāda procesora piedāvāto veiktspēju? Kā arī cena/ veiktspēja attiecība nav no tām labākajām, ja salīdzina ar AMD risinājumiem. Protams, „Gulftown” ir daudz jaudīgāks clock-per-clock, taču vai tas atsver tā cenu un ir nepieciešams lietotājam, par to jādomā katram pašam..

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: