Kā tikt pie garumzīmēm par baltu velti.

- - 18 Comments on Kā tikt pie garumzīmēm par baltu velti.

Problēma, par kuru visi MacOSX lietotāji notiekti smiesies, ir garumzīmju jautājums Windows vidē rakstot tekstu latviešu valodā. Windows vidē pēc noklusējuma, ja uzliekam latviešu reģionālo izkārtojumu, garumzīmes un mīkstinājuma zīmes var iegūt spiežot attiecīgo burtu pirms tam turot AltGr, kas dažiem škiet pietiekami ērti, bet tiem kas klapē pa pārsimt vārdiem minūtē – neiespējami.

Tildes Winloga, Tildes Biroja un 1-2-3 Winlat lietotāji priekšroku dod daudz ērtākam apostrofa ( ‘ ) taustiņam blakus enter, kuru nospiešot pirms attiecīgā burta var iegūt garumzīmi, un LIELO burtu gadījumā nav jāizlauž pirksti mēģinot AltGr apvienot ar Shift taustiņu un burtu vienlaicīgi.

Pateicoties blogerim Laacz, kurš izveidojis programmiņu Apostrofs jebkurš, kam pieejams internets, var mirklī tikt pie kārotā latviešu burtu izkārtojuma Par Velti!

Žetons nost Microsoft, un tiek piešķirts Laacz !

P.S. Kā būtu ar balvu – Latvijas lepnums mūsu IT sfēras varoņiem ?.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: