Intel Core i3 apskats

- - 5 Comments on Intel Core i3 apskats

Intel Core i3 procesori ir Nehalem arhitektūras atvasinājums, kuri pārveidoti 32nm tehnoloģiskajā procesā un pieder Westmere saimei ar segvārdu Clarkdale.
Tātad, Clarkdale ir divkodolu Westmere saimes procesors, kura kodoliem blakus atrodas 45nm Intel GMA integrēts grafiskais kodols. Nākotnē Intel plāno procesorus, kuros šis grafiskais kodols būs integrēts vienuviet ar procesora kodoliem, taču Clarkdale tas atrodas blakus.

Clarkdale

Clarkdale

Clarkdale core, IMC & GMA

Clarkdale core, IMC & GMA

Intel Core i3 procesoriem tomēr ir viens būtisks trūkums, salīdzinot ar Nehalem arhitektūras procesoriem, kuriem atmiņas kontrolieris ir integrēts procesora kodolā, bet Clarkdale tas atrodas blakus kodoliem, integrēts Intel GMA pakotnē. Mīnuss šai metodei ir tāds, ka pieejas laiki atmiņai ir lēnāki kā Nehalem procesoriem. Patiesībā šis atmiņas kontrolieris ir atvasinājums nu jau vecākajiem Intel P45/ X48 čipsetu atmiņu kontrolieriem. Pozitīvi ir tas, ka CPU interfeiss starp šo kontrolieri ir tas pats QPI, kas Nehalem, taču aiztures laiki ir ievērojami pacēlušies.
Tāpat kā Lynnfield, Clarkdale paredzēts LGA1156 ligzdai, tāpēc Core i3 vajadzētu strādāt uz visām P55 pamatplatēm (iespējams būs nepieciešams BIOS atjauninājums). Ja gribat izmantot Intel Core i3 integrēto grafisko risinājumu, tad būs nepieciešama pamatplate ar H55/57 vai Q57 čipsetu, kura atbalsta Intel Flexible Display Interface (FDI).

Clarkdale CPU's

Clarkdale CPU's

Visi tabulā redzamie i3 un i5 procesori pieder vienai arhitektūrai. Visi dala L2 256KB kešatmiņu uz kodoliem, izmanto kopēju 4MB L3 kešatmiņu. Atšķirība ir tāda, ka i5 ir Turbo Mode.

Clarkdale

Clarkdale

Atmiņu aiztures laiki.

Nehalem arhitektūrā atmiņas kontrolieris (IMC) bija integrēts kodolā, taču Clarkdale tas atrodas blakus vienā pakotnē ar 45nm Intel GMA.
Šis Clarkdale IMC ir atvasinājums uz P45 čipseta esošajam IMC, tādējādi tas ir optimizēts darbam ar FSB, ne QPI.

Latensiji

Latensiji

Kā redzams, aiztures laiki ir par 76% augstāki nekā Lynnfield. Tāpat veiktspējas kritums ir ievērojams atmiņu caurlaidības testos.

Integrētais grafiskais procesors.

IGP Core i3 procesoros ir tā pati arhitektūra, kas Intel G45 čipsetā esošajā GMA X4500 IGP. GMA X4500 ir 10 šeideru procesori, bet i3 IGP ir 12. Pie tam, i3 IGP ir dažādi citi sīki uzlabojumi, kuri noved pie nedaudz augstākas veiktspējas grafiskās jaudas.
Salīdzinot ar Intel G45 IGP, AMD 790GX čipsetā esošo Nvidia GeForce 9400 grafisko jaudu, rezultāti ir sekojoši.

Game Test

Game Test

Game Test

Game Test

Game Test

Game Test

Game Test

Game Test

Game Test

Game Test

Kā redzams, tad Intel Clarkdale IGP ir pienācīgs konkurents Nvidia GeForce 9400 IGP. Protams, tas ir nedaudz vājāks, taču tas ir ievērojami ātrāks par G45 čipsetā esošo IGP. Atšķirībā no i5, i3 būtu nedaudz zemāki veiktspējas rādītāji.

Clarkdale IGP strāvas patēriņš

Clarkdale IGP strāvas patēriņš

Clarkdale veiktspējas testi

SysMark kopējais sistēmas veiktspējas rezultāts

SysMark kopējais sistēmas veiktspējas rezultāts

Arhivēšana

Arhivēšana

Crysis veiktspēja

Crysis veiktspēja

Kopējais sistēmas strāvas patēriņš

Kopējais sistēmas strāvas patēriņš

Kopsavilkums!

Pērkot Intel Core i3 procesorus, Jūs iegūstat procesoru, kurš konkurē ar AMD Athlon II X4 procesoriem daudzās vairāku kodolu aplikācijās. Core i3 sniedz Jums pietiekošu kešatmiņas apjomu, HyperThreading atbalstu. Ja Jūs darbojaties daudz ar 3D modelēšanu, video kodēšanu, tad AMD risinājumi būs labāki, taču praktiski visās citās aplikācijās (tai skaitā spēlēs) pārākumu gūst Core i3, kā arī tiem ir augsts virstaktēšanas potenciāls un zems strāvas patēriņš.

Apskatam izmantoti materiāli no Anandtech

.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: