ATI AMD Radeon HD 5870

- - 22 Comments on ATI AMD Radeon HD 5870

Pēdējo nedēļu laikā dažādās inteneta vietnēs ir izskanējusi paskopa informācija par jaunajām ATI AMD Radeon HD 5870 grafiskajām kartēm. Šodien hothardware.com ir publicējis izsmeļošu aprakstu, svarīgākās lietas pastāstīsim arī saviem lasītājiem.

AMD ATI Radeon HD 5870

AMD ATI Radeon HD 5870

Jaunā AMD produkta grafiskajā procesorā ir 2.15 miljardi tranzistoru, kas ieklāti izmantojot 40nm tehnoloģisko procesu. Karte izmato GDDR5 standarta atmiņu ar piekļuves ātrumu līdz pat 153.6GB/sec. Kartei ir visas patreiz aktuālākās ekstras, ieskaitot DirectX 11 atbalstu un sertificētus draiverus Windows XP, Vistas un Windows 7.

Kartes grafiskais procesors darbojoties ar 850MHz taktsfrekvenci, nodrošina 2.72 TeraFLOPu skaitļošanas jaudu.

Jaunās kartes salīdzinājumu ar patreiz populārāko Radeon HD 4870 var aplūkot sekojošajā tabulā (ņemts no HotHardware.com)

radeon-hd-5870-gpu-chart

Kas attiecas uz kartes veiktspēju, tad HotHardware testos šī karte aiz sevis atstāja visus konkurējošos produktus, izņemot GeForce GTX 295, lai gan arī šeit veiktspējas atšķirības ir minimālas.

Būtisks jautājums – kāda būs šīs kartes cena un pieejamība Latvijā? Pagaidām šo informāciju varam zīlēt kafijas biezumos, jo no mūsu piegādātājiem neesam saņēmušu nekādu informāciju. Vienīgi var minēt, ka ASV šīs kartes cena mazumtirdzniecībā varētu būt ap 380 dolāriem, līdz ar to cenai pie mums vajadzētu būt ap 200 latiem. Reālos gala ciparus redzēsim tikai tad, kad kartes būs pieejamas noliktavās, kur tās ceram sagaidīt tuvākā mēneša laikā.

Būtiska informācija tiem, kas vēlas iegādāties jaudīgu spēļu datoru cenu grupā no 600 līdz 1000 latiem – ja iespējams, uzgaidiet ar savu pasūtījumu līdz brīdim, kad HD 5870 būs pārdošanā Latvijā – šī viennozīmīgi būs labākā izvēle tiem, kam interesē moderni un mūsdienīgi risinājumi..

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: