Dators Core i5

- - 13 Comments on Dators Core i5

Industrijas milzis Intel ir veicis kārtējo soli procesoru tehnoloģiju attīstībā, un kopš septembra sākuma mazumtirdzniecībā piedāvā procesoru Intel Core i5.

Mēs savukārt ar nepacietību gaidījām šo dienu, lai prezentētu mūsu jauno izstrādājumu – Datoru Core I5+.

Dators veidots uz Intel procesoru bāzes ar jaunajām LGA 1156 pamatplatēm un uz doto brīdi ir ideāls apvienojums gan veikspējai, gan labai cenai.  Kā jau ierasts, šim datoram mūsu interneta lapā varēs mainīt bāzes komplektāciju, lai pielāgotu to katra lietotāja individuālajām prasībām.

Datora Core i5+ standarta komplektācijā piedāvajam:

Korpuss

Compucase 6C29BS-UG
Labas kvalitātes un pieejamas cenas apvienojums. ATX izmēra korpuss melnā krāsā. Korpusā var ievietot līdz četrām optiskajām iekārtām, divas FDD vai karšu lasītāja iekārtas un trīs cietos diskus. Korpusa priekšējā panelī ir divi USB kā arī skaņas un mikrofona izejas, kas atvieglinās, piemēram, ātru pārslēgšanos uz austiņām vai USB Flash lietošanu. Korpusam aizmugurē var ielikt 8, 9 vai 12cm papildus ventilatoru, kas pūtīs silto gaisu ārā aizmugurē un 8 vai 9cm priekšpusē, kas vilks iekšā vēso gaisa plūsmu.

Pamatplate

Piedāvājam izvēlēties kādu no jaunākajām LGA1156 mātesplatēm ar P55 mikroshēmu kopni (chipset). Šīs plates veikalos parādījušās nesen, bet neskatoties uz to cenas ir ļoti draudzīgas. Plates atbalstīs jaunos Core i-5, kā arī i-7 procesorus, kas paredzēti LGA1156 pamatplatēm. Šīm mātesplatēm ir četri un dažām pat 6 operatīvās atmiņas (RAM) sloti, kuri standartā darbojas uz 1333MHz frekvences, taču, vairumam, pēc ražotāju aprakstiem, ir iespējama virstaktēšana līdz pat 1600 un vairāk MHz. Pamatplatēm PCI-Express videokaršu ports, kurā varēsiet ievietot jaunākās grafiskās kartes, lai optimizētu datoru spēlēm vai videoapstrādēi. Šis plates atbalsta vairāku videokaršu pieslēgšanu, vairākums atbalsta gan ATI CrossfireX, gan NVIDIA SLI, dažas tikai CrossfireX. Plates aprīkota ar kā minimums 6 SATA2, 1 IDE, 8 USB un 2 PCI portiem.

Procesors

Intel Core i5-750
Vieni no jaunākajiem procesoriem, kura oficiālais izlaišanas datums ir šī gada 6. septembris. Procesoram ir četri kodoli, kas darbojas uz 2.66GHz takts frekvenci un 8MB kešatmiņa. Šī procesora veiktspēja ir pielīdzināma i7-920 procesoram. I5-750 mazliet atpaliek no minētā renderēšanas un HD programmās, bet spēlēs abiem procesoriem ir ļoti vienlīdzīgi rezultāti. Runājot par enerģijas patēriņu P55 čipseta plate ar i5-750 procesoriem arī ir ekonomiskāki nekā i7-920 ar X58 čipsetu. Sīkāk par procesoru varat izlasīt un tā testiem varat izlasīt šeit http://en.expreview.com/2009/08/19/thorough-review-of-intel-core-i5-750.html .

Operatīvā atmiņa

Visas, komplektā piedāvātās plates uztur līdz 16GB operatīvās atmiņas ar dual channel atbalstu. Līdz ar to standarta komplektācijā piedāvājam izvēlēties vienu DDR3 operatīvās atmiņas moduli vai arī kādu no  komplektiem (kit of 2), lai tās darbotos dual channel režīmā un līdz ar to palielinātu datora veiktspēju. Sīkāk par DDR3 atmiņu tehnoloģiju varat izlasīt šajā aprakstā.

Videokarte

ATI HD4770
Šī karte pārsteidz ar savu cenu un veiktspēju. Karte ir ar 512MB operatīvo atmiņu un 128bitu atmiņas maģistrāle, veidota ar 40nm tehnoloģiju, kas ļauj kartei darboties ar zemāku enerģijas patēriņu, tādējādi ļaujot tai strādāt pie lielākām frekvencēm. ATI HD4770 ir pirmā 40nm karte, kas izveidota ar GDDR5 atmiņu.  Kartes dzinēja un atmiņas ātrumi ir 750MHz un 800 MHz, 3.2Gbps. Karte atbalsta ATI CrossFireX™ vairāku videokaršu lietošanai, kā arī Microsoft® DirectX®  10.1 un
Shader Model  4.1. Sīkāk par videokarti un tās testiem varat izlasīt šeit http://www.guru3d.com/article/ati-radeon-hd-4770-review/

Cietais disks

Seagate Barracuda 7200.12 500GB, SATAII, 16MB
Seagate cietais disks piedāvās konkurētspējīgu ātrumu par pieejamu cenu. Sata II disks ar 16MB kešatmiņu un 500GB ietilpību, kas darbosies ar ātrumu līdz 125MB/sec. Ideāls variants mājas datora vajadzībām, lai uzglabātu filmas vai mūziku. Ietilpības noteikšanai var vadīties pēc rādītāja, ka filmas aizņem no 700MB līdz 8GB (HD kvalitātē) un dziesmas ap 10MB.

Mūsu datoru komplektatorā ir plašas iespējas mainīt šo bāzes komplektāciju izvēloties dažādas alternatīvas un papildinājumus – sākot no perifērijas iekārtām un beidzot ar programmatūru.

Labprāt gaidīsim jūsu atsauksmes un ieteikumus komentāros.

P.S. Ja vēlaties uzzināt vairāk jaunumu no Dateks grupas, sekojiet līdzi mūsu twitter kontam..

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: