Kā salikt mūsdienīgu datoru?

- - 30 Comments on Kā salikt mūsdienīgu datoru?

Jaunā datora izvēle ir grūta, tāpēc Dateks sniegs nelielu ieskatu, kādas komponentes varētu izvēlēties, lai saliktu mūsdienīgu datoru, kurš tiks galā arī ar Battlefield 3 uz maksimālajiem iestatījumiem.

Īsumā uzskaitīšu specifikāciju, ko tad mēs skrūvēsim kopā?

Pamatplate : Intel DX79SI
Procesors : Intel Core i7-3960X (3.30GHz, 15MB Cache, LGA2011)
Procesora dzesētājs : Zalman CNPS12X
RAM : 2 x Kingston 16GB DDR3, 1600MHz, Kit of 4, CL9, HyperX
Barošanas bloks : Corsair 1200W, 14cm Fan, 80+
Grafiskā karte : 2 x Asus GeForce GTX590, 3GB, GDDR5
Sistēmas disks : 2 x OCZ Vertex 3 SSD, 240GB, MLC, Sata III
Datu disks : 3 x Western Digital 2TB 5400-7200RPM 64MB Caviar GreenPower
Optiskā iekārta : Sony AD-7283S-0B, DVD+/-RW, 24X, Sata, Black
Ventilatoru kontrolieris : Zalman MULTI FAN SPEED CONTROLLER MFC3
Korpuss : Thermaltake Element V, Nvidia

Kad esam savākuši visas daļas, saliekam tās vienkopus, lai skrūvēšanas darbs var sākties!

Pakojam vaļā Intel DX79SI pamatplati.  Jaunā LGA2011 procesora ligzda, salīdzinot ar LGA1155, ir milzīga. Abās procesora ligzdas pusēs ir četri operatīvo atmiņu sloti, kur kopumā var ievietot līdz 64GB RAM.

Procesors ir iepaktots mazā kastītē, kuru atverot, redzams ir milzīgais i7-3960X procesors

Kā jau mūsdienīgai komplektācijai, ievietosim attiecīgi daudz operatīvās atmiņas.

Procesoru pamatplatē ievietot ir viegli, jo Intel ir izveidojuši nelielus robiņus, kuri atzīmē pareizu procesora ievietošanas virzienu.

Tālāk seko dzesētāja atpakošana un tā uzstādīšana, kas izrādījās pārsteidzoši viegls process. Viss pateicoties LGA2011 procesora ligzdai, pie kuras arī dzesētāju iestiprina. Tieši tā, dzesētāja stiprinājumi neiet cauri pamatplatei, bet stiprinās tieši pie pašas LGA2011 ligzdas.

Kad dzesētājs ir uzstādīts, ķeramies klāt korpusa atpakošanai un sākam skrūvēt iekšā pamatplati.

Kā redzams, korpusā ir daudz vietas, tāpēc nav problēmu ievietot gan eATX pamatplates, gan pašas jaudīgākās grafiskās kartes

Datiem vajadzētu padaudz vietas, tāpēc liekam trīs 2TB cietos diskus. Operētājsistēmai noderēs RAID0 Stripe masīvs no diviem OCZ Vertex 3 SSD diskiem ar 240GB ietilpību.

Lai tas viss darbotos, nepieciešams arī jaudīgs barošanas bloks. Corsair 1200W barošanas bloks ar vienu 100 ampēru 12V līniju un pilnībā menedžējamiem kabeļiem.

Tālāk seko grafiskās kartes. Lai Battlefield 3 tiešām neiebremzētu, vajadzēs ko vairāk par vienu grafisko karti. Tāpēc izvēlamies divas.  Šajā gadījumā – Asus GeForce GTX590. Pie tam, katrai no šīm kartēm ir divi grafiskie procesori, kopumā piedāvājot Quad-SLI veiktspēju

Kad tas viss ir salikts korpusā, atliek vien ievietot optisko iekārtu un ventilatoru apgriezienu kontrolieri.

Lai visām komponetēm sakārtotu glīti vadus, visu komplektēšanas laiku nepieciešams savilkt vadus ar savilcējiem, kā arī izkārtot tos zem pamatplates. Kopskats iznācis ir apmēram šāds.

Un dators šādā izskatā devās pie tā jaunā īpašnieka

.

Vienīgais veiktspējas tests, kurā notestējām, ko tad šis dators spēj, bija HDTune maksimālās datu caurlaidības tests, kurā rezultāts sasniedza 1GB/s!

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: