Forza Motorspot sper soli, lai neredzīgie spēlētāji arī varētu sacensties un izbaudīt autosporta spēles!

- - No Comments on Forza Motorspot sper soli, lai neredzīgie spēlētāji arī varētu sacensties un izbaudīt autosporta spēles!

Spēlē Forza Motorsport ir radījusi dažādas audio funkcijas, kas paredzētas, lai neredzīgi spēlētāji varētu sacensties. Izstrādātājs Turn 10 Studios intensīvi sadarbojās ar spēļu testētājiem, lai radītu “visu laiku cilvēkiem pieejamāko spēli”.

Kā tas strādā? Spēle nodrošina dažādus skaņas signālus, lai spēlētāji zinātu, kas notiek uz ekrāna. Piemēram, automašīnas un dzinēja skaņas pārslēgsies no kreisās uz labo pusi, pamatojoties uz to, kurā virzienā spēlētājam jānogriežas. Vairāki skaņas signāli informēs spēlētājus arī tad, ja viņi tuvojas sacīkšu trases malai. Citi audio signāli ietver informāciju par to, kad pārslēgt pārnesumkārbu (ja spēlējat ar manuālo pārnesumkārbu), virzienu trasē un detalizētāku informāciju par pagriezieniem un daudz ko citu.

Iestatīšanas laikā spēlētāji var izvēlēties skaņas un tās mainīt – tādā veidā izveidot spēles audio pusi pēc iespējas tuvāk savām vajadzībām. Spēlētāji var pielāgot spēles stāstījumu tā, lai novērstu informācijas pārslodzi. Tiešām meistardarbs!

Videoklipā, kas publicēts oficiālajā Xbox YouTube kanālā, pieejamības komandas locekļi stāsta par sadarbību ar neredzīgo pieejamības konsultantu Brandonu Kolu katrā izstrādes procesa posmā. Kols uzsver, ka neredzīgajiem spēlētājiem, kuri, visticamāk, nekad iepriekš nav spēlējuši sacīkšu spēli vai vadījuši īstu transportlīdzekli, būs ļoti interesants mācību process! Viņš papildina, ka “sākumā viss var nenotikt tieši tā, kā jūs to vēlaties, bet ar laiku jūs apgūsiet gan trases, gan skaņas un būsiet ātrākais trasē”!

Dalīties ar rakstu: