Google Play Games ļauj baudīt Android spēles arī uz lielā PC ekrāna

- - No Comments on Google Play Games ļauj baudīt Android spēles arī uz lielā PC ekrāna

2021. gada beigās Google paziņoja, ka strādā pie tā, lai Android spēles varētu baudīt arī uz PC, izmantojot Google Play Games lietotni. Pēc beta versijas palaišanas, lietotne bija pieejama tikai dažās valstīs – Honkongā, Korejā un Taivānā, un, lai iegūtu piekļuvi, bija jāpiereģistrē sevi waitlistam. Vēlāk, precīzāk, martā Google paplašināja betas piekļuvi arī spēlētājiem no Taizemes un Austrālijas.

Sākot ar šodienu, Google Play Games for PC sāks darboties atvērtajā beta versijā, un tā būs pieejama Korejā, Honkongā, Taivānā, Taivānā, Taizemē un Austrālijā. Tātad, tā vairs nebūs pieejama tikai noteiktam cilvēku lokam, bet gan visiem, kas vēlas pamēģināt šo lietotni.

Lietotni var lejupielādēt tieši no Google Play mājaslapas un tajā varat iepazīties un spēlēt vairāk nekā 50 dažādu spēļu. Internetā parādījās arī pāris screenshoti ar to, kādas spēles ir pieejamas, teikšu godīgi – nav daudz tādu, kas mani kā cilvēku, kurš nav īpaši aizrāvies ar mobilajām spēlēm, ieinteresētu. Tāpat arī tika ziņots par daudzu galvās esošo jautājumu – spēlētāji var sākt spēli datorā un pēc tam, izmantojot to pašu Google ID savā Android tālrunī, turpināt spēli no tā paša punkta.

Grūti pateikt, vai šāda tipa spēles patiešām gūs labumu no datora pievienotās vērtības, ņemot vērā, ka spēles tika radītas un optimizētas tieši mobilajām ierīcēm. Tomēr pele un tastatūra bieži vien rada acīmredzamas priekšrocības. Neskatoties uz to, ir patīkami, ka ir iespēja spēlēt šīs spēles uz lielā ekrāna un bez vajadzības neizlādēt tālruņa bateriju.

Par minimālajām prasībām – saskaņā ar Google sniegto informāciju, lietotnei Google Play Games vairs nebūs nepieciešama “spēļu” videokarte. Lai baudītu Google Play spēles uz datora, derēs arī integrēta videokarte (piemēram, Intel UHD Graphics 630 GPU vai kas līdzīgs). Samazinātas arī CPU prasības, kā arī nepieciešamās vietas apjoms ir samazināts uz pusi – no 20 GB uz 10 GB SSD.

Diemžēl pagaidām gan nav zināms, kad Google plāno izlaist Google Play Games lietotni Latvijā. Tomēr Google apgalvo, ka turpinās paplašināties un uzklausīs lietotāju atsauksmes.

Dalīties ar rakstu: