Testējam ASUS BTF – baltu datorkomplektu ar paslēptiem kabeļiem

- - No Comments on Testējam ASUS BTF – baltu datorkomplektu ar paslēptiem kabeļiem

ASUS BTF jeb “Back to the Future” ir dizaina koncepcija, kuras mērķis ir tīrākas un efektīvākas datora uzbūves radīšana, paslēpjot kabeļus un pieslēgvietas. Būtībā tā ir ASUS versija par MSI “Project Zero”. Galvenās “Back to the Future” idejas ir sekojošas:

  • Estētika galvenais mērķis ir panākt tīrāku un vizuāli pievilcīgāku datora komplektāciju, paslēpjot kabeļus un savienotājus.
  • Funkcionalitāte – paslēpjot kabeļus, var uzlabot gaisa plūsmu korpusā, tādējādi potenciāli uzlabojot dzesēšanu.
  • Dizains – ASUS BTF ietver īpašu sistēmplates dizainu, īpašus korpusus, videokartes un citas komponentes, kas atbalsta šo koncepciju. Savienotāji ir izvietoti netradicionālās vietās un veidos.

Tā kā Dateks ir oficiālais Asus Components sadarbības partneris, Asus mums ir uzticējis testa sistēmas izveidi. Sistēmas veidošanā izmantojām trīs galvenās ASUS BTF sērijas komponentes – īpaša dizaina sistēmplati, korpusu un videokarti. Uz testu saņemtās komponentes bija baltā krāsa un ļoti izskatīgas.

Sistēmplate ar drosmīgiem baltiem akcentiem – TUF Gaming Z790-BTF WiFi

Mūsdienās daudzi datoru entuziasti dod priekšroku elegantam, tīram baltas krāsas komplektam. ASUS jau piedāvā baltas perifērijas ierīces, monitorus, korpusus, videokartes, dzesētājus un daudz ko citu, bet tagad pieejama arī baltas krāsas BTF sistēmplate. 

Pirmais, kas krīt acīs, ir pārsteidzošais kontrasts starp melno PCB un baltajiem vadu apvalkiem un dzesētājiem. Slēptā savienotāju konstrukcija ļāvusi palielināt M.2 dzesētāju, uzlabojot SSD disku dzesēšanu. Pat ASUS WiFi Q-Antenna var lepoties ar baltu apdari, tādējādi nodrošinot komplektam vienotu izskatu.

ASUS BTF sistēmplatei barošanas un visas pārējās pieslēgvietas novietotas plates aizmugurē. Plates priekšpusē atrodama papildus ligzda pie PCIe pieslēgvietas, kas paredzēta strāvas padošanai uz videokarti.

Stilīgs un funkcionāls korpuss – TUF Gaming GT302 ARGB

Šis žilbinoši baltais vidēja izmēra korpuss ir īpaši paredzēts BTF sistēmplatei un piedāvā virkni dzesēšanas uzlabojumu un inovatīvu funkciju, kas vienkāršo montāžas procesu.

Lai nodrošinātu lielisku gaisa plūsmu, TUF Gaming GT302 ARGB korpusā uzstādīti četri 140 mm ARGB ventilatori. To biezums ir 28 mm, kas nodrošina augstākās klases gaisa plūsmu un statisko spiedienu. Patīkami, ka ventilatori ir jau pievienoti pie barošanas un ar to vairs nav jānodarbojas. Tā kā mūsdienās daudzi izvēlas šķidruma CPU dzesētājus, GT302 aprīkots ar noņemamu augšējo paneli, kas atvieglo dzesētāja uzstādīšanu un tīrīšanu.

Korpusā ir izveidoti speciāli izgriezumi sistēmplates starpsienā, lai varētu ērti piekļūt pieslēgvietām no korpusa aizmugures. Tas gan nozīmē, ka ne visi korpusi būs saderīgi ar ASUS BTF sistēmplati. Korpusam ir arī tradicionālie izgriezumi un tas ir saderīgs ar standarta (ne-BTF) sistēmplatēm.

Visbeidzot, GT302 korpusam ir izcila izmēra / funkcionalitātes attiecība. Tas ir vidēja izmēra korpuss, kas neaizņems tik daudz vietas uz galda kā, piemēram, ROG Hyperion BTF korpuss. Tomēr tajā joprojām var ērti ievietot ATX sistēmplates un augstas klases videokartes ar nopietniem dzesēšanas risinājumiem, tostarp jaudīgo TUF Gaming GeForce RTX 4090.

TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti BTF videokarte pievienojas ballītei

ASUS BTF sistēmplatei var pievienot gan tradicionālo videokarti, gan BTF grafisko karti – sistēmplates PCIe 5.0 x16 slots ir gatavs jebkurai videokartei. Taču standarta grafiskajai kartei būs parastajā vietā jāpievieno parastais barošanas kabelis – un šis kabelis uz pārējo paslēpto vadu fona izskatīsies neglīti. 

Tāpēc baltas krāsas BTF komplektācijai labāk izvēlēties TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti BTF. Šī videokarte saglabā oriģinālās TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti veiktspēju, dzesēšanu un nevainojamo stilu. Interesanti, ka ASUS BTF videokartei nav ne 8-pin, ne 16-pin barošanas spraudņu. Viideokarte strāvu saņem caur jaunu spraudni – barošanas bloka PCIe kabeļi ir pievienoti sistēmplatei un pēc tam jau caur sistēmplati barošana tiek padota tālāk uz videokarti.

TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti BTF videokartei ir sniegbalts dizains, kas lieliski papildinās balto korpusu un balto sistēmplati.

Kopumā jāsecina, ka ASUS “Back to the Future” dizaina koncepcija būs īpaši pievilcīga entuziastiem, kam prioritāte ir datora veiktspēja un kam ļoti nozīmīgs estētiskais faktors.

Dalīties ar rakstu: