AMD pārceļ Ryzen 9000 iznākšanu

- - No Comments on AMD pārceļ Ryzen 9000 iznākšanu

AMD šodien paziņoja, ka ir aizkavējusi Zen 5 Ryzen 9000 izlaišanu nenoteiktas kvalitātes problēmas dēļ. Tā rezultātā AMD paziņoja, ka ir atsaukusi visus Ryzen 9000 procesorus, kas ir piegādāti mazumtirgotājiem un oriģināliekārtu ražotājiem visā pasaulē.

Tagad uzņēmums Ryzen 7 9700X un Ryzen 5 9600X procesorus laidīs klajā 8. augustā, savukārt augstākās klases Ryzen 9 9950X un Ryzen 9 9900X tiks atlikti līdz 15. augustam. Tas ir bezprecedenta solis AMD vēsturē. Procesoru galīgo pārbaužu laikā AMD atklāja neprecizētu Ryzen 9000 procesoru kvalitātes problēmu, kas bija paslīdējusi garām iekšējās pārbaudes procesiem. Pēc tam mikroshēmas ar šo problēmu tika piegādātas pirmajiem mazumtirdzniecības klientiem. AMD apgalvo, ka piesardzības dēļ un lai nodrošinātu, ka nevienam klientam netiks piegādāts procesors ar kvalitātes problēmām, tā tagad atsauc visas pasaulē piegādātās Ryzen 9000 mikroshēmas, lai tās aizstātu ar jaunām vienībām. Ryzen AI 300 mobilie procesori joprojām tiek gatavoti pārdošanai mēneša beigās.

AMD problēma parādās, jo tās konkurents Intel ir saņēmis arvien vairāk kritikas par to, ka mēnešiem ilgi ļāva saasināties problēmām, pirms pirms pirms dažām dienām tika paziņots par labojumu. AMD nepārprotami nevēlas pieļaut to pašu kļūdu.

AMD oficiālais paziņojums par šo jautājumu: “Mēs novērtējam sajūsmu par Ryzen 9000 sērijas procesoriem. Galīgo pārbaužu laikā mēs konstatējām, ka sākotnējās ražošanas vienības, kas tika piegādātas mūsu tirdzniecības partneriem, neatbilda visām mūsu kvalitātes prasībām. Piesardzības labad un lai saglabātu visaugstāko kvalitāti ikvienam Ryzen lietotājam, mēs sadarbojamies ar mūsu kanālu partneriem, lai aizstātu sākotnējās ražošanas vienības ar jaunām vienībām. Tādēļ mazumtirdzniecības pieejamība mazumtirdzniecībā uz īsu laiku kavēsies. Ryzen 7 9700X un Ryzen 5 9600X procesori tagad būs pieejami pārdošanā 8. augustā, bet Ryzen 9 9950X un Ryzen 9 9900X procesori būs pieejami pārdošanā 15. augustā. Mēs lepojamies ar to, ka spējam nodrošināt augstas kvalitātes pieredzi ikvienam Ryzen lietotājam, un mēs ceram, ka mūsu fani gūs lielisku pieredzi ar jauno Ryzen 9000 sēriju.” – Jack Huynh, AMD SVP un ģenerāldirektors skaitļošanas un grafikas jomā.

Dalīties ar rakstu: