Mirklis izbrīna 01 – Intel DH55TC

- - 3 Comments on Mirklis izbrīna 01 – Intel DH55TC

Kompānija Intel ir pazīstama ar lieliskiem procesoriem un čipsetiem, ja neņem vērā vēsturiskus sīkumus, kā Prescott jautrās temperatūras un skanīgi dūcošos, izmisušos dzesētājus.  Dažādas neskaidrības ar savulaik samežģītajiem procesoru nosaukumiem P4 laikos arī var piedot, jo kompānija ir labojusies, un ar nosaukumiem un temperatūrām viss tagad ir pilnīgā kārtībā.

Kas rada mirkli izbrīna ir Intel pamatplates. Intel nespēja atdot šo saldo kumosiņu pilnībā 3rd party ražotājiem un izmisīgi konkurē šajā lauciņā ar dalītiem panākumiem. Ja neņem vērā to, ka kompānijas Intel inženieri daudzās pamatplatēs ir vienkārši nolikvidējuši PS/2 portu, kas, manuprāt, ir apsveicami, tomēr mazliet par strauju, atbrīvojuši BIOS no iespējas palielināt RAM voltāžu lielā daļā produkcijas,  ieskaitot dažus OC? dēļus, tad papildus pārsteigums ienācās no mainstream dēļa vārdā DH55TC.

DH55TC ir pamatplate ar iGPU atbalstu, kas nozīmē – ja jūs komplektēsiet šo plati ar Intel procesoru i3-530, vai kādu citu, ar iGPU uz klāja, tad vajadzētu strādāt video portam, jeb iebūvētajai videokartei, ja drīkst. Toties saliekot šo visu kopā un ieslēdzot datoru nekāda rezultāta nav.  Sistēma ieslēdzas un rāda veco, labo, melno neko.

Mazliet pakasījuši pakausi mēs Dateksā nolēmām izmēģināt roku ievietojot šīs plates PCI-Express portā videokarti, un viss notiek, sistēma ieslēdzas un mēs redzam iepriecinošo POST screen. Mēs nemetāmies klientiem skaidrot, ka tomēr jāpērk papildus videokarte un jāgaida no Intel apžēlošanos jauna BIOS formā pēc gada, jo šai platei Intel mājaslapā nekāda BIOS jauninājuma, ko varētu pielietot situācijas labošanai nav.  Tā vietā aplūkojām esošā BIOS iestatījumus un ievērojām, ka pēc noklusējuma šai platei jāgriežas pie ārējā video adaptera pie ieslēgšanas. Ar vieglu roku nomainot šo iestatījumu, saglabājot BIOS iestatījumus un pārstartējot datoru jau bez ārējās videokartes, viss notika kā nākas – mēs redzējām savu acu priekšā atdzīvojamies pirmo Dateks iGPU sistēmu. Prieks un gandarījums bija neaprakstāms.

Dārgie klienti – datoru skrūvēšanas entuziasti. Ja esat nolēmuši iegādāties DH55TC, vai jebkuru citu Intel plati ar integrētu iGPU video – drošības pēc apbruņojieties uz mirkli ar PCI-Express videokarti un šo “pamācību” un nekrītiet izmisumā!

Dārgais Intel, ja gadījumā lasi šo rakstu, izlabo lūdzu BIOS, ieviešot universālu iestatījumu, kas spētu pats, kā mēdz būt citu ražotāju platēs, apskatīties, vai PCI-Express ir apdzīvots, vai tomēr kaut ko parādīt no iebūvētā iGPU čipa!.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: