Īss ieskats DDR3 atmiņu izvēlē

- - 6 Comments on Īss ieskats DDR3 atmiņu izvēlē

Nesen apskatījām galvenos DDR2 atmiņu parametrus un to ātrumu atšķirības, šodien apskatīsim DDR3 atmiņas. Cenu atšķības lētākajām DDR2 un DDR3 atmiņām ir tikai daži lati. Cik lielas veiktspējas atšķirbības tad īsti ir starp DDR2 un DDR3 atmiņām?

DDR3 atmiņas spēj darboties ar lielāku frekvenci, bet ar lielākiem taimingiem nekā DDR2 atmiņas. DDR3 standarta frekvence ir 1333Mhz, DDR2 tā ir 800Mhz.

DDR2 DDR3
Standarta frekvence 800Mhz 1333Mhz
Visbiežāk sastopamie taimingi CL4, CL5, CL6 CL7, CL8, CL9
Standarta voltāža 1.8V 1.5V
Maksimālā virstaktēšanas frekvence* 1200+Mhz 2200+Mhz
*vairāki ražotāji, gan operatīvajām atmiņām, gan mātesplatēm specifikācijā ir norādījuši sādu frekvenču atbalstu, bet tas negarantē, ka šī sistēma spēs darboties 100% stabili. Ir bijuši vairāki garantijas gadījumi, kad tādas sistēmas nespēj stabili darboties, tāpēc mēs garantējam tikai standarta frekvenču darbību.

Salīdzināsim dažos testos sekojošās atmiņas 4GB DDR2 kit of 2, kuras maksā sākot no ~38Ls un 4GB DDR3 kit of 2, kuras maksā sākot no 47Ls. Visi, rakstā sekojošie, testi būs veikti uz LGA775 sistēmām un rezultāti ņemti no www.xbitlabs.com.

Kā redzam, DDR3 atmiņas izraujas vadībā atmiņas lasīšanas ātrumā, bet ierakstīšanas ātruma atškirība ir gaužām minimāla, kā arī 3D aplikācijās, piemēram, 3DMark06, veikstēju atšķirība ir niecīga. Šī bija standarta DDR3 frekvence 1333Mhz, kuru oficiāli atbalsta DDR3 mātesplates, taču ir pieejami arī 1600Mhz un augstāku frekvenču atmiņu komplekti. Šādas atmiņu frekvences iespējams iegūt virstaktējot savu sistēmu, un ir iespējamīga, ka zudīs tās stabilitātes. Tātad paskatīsimies cik lielu veikstpējas atšķirbību piedāvā augsto frekvenču atmiņas.

Šeit jau varam redzēt, ka DDR3 atmiņas ieņem savu līderpozīciju lielākajā daļā testu pat ar CL9 taimingiem.

Ir veselas operatīvo atmiņu sērijas, kas paredzētas entuziastiem, kuri šis atmiņas virstaktē pēc iespējas augstākā frekvencē, no tādiem ražotājiem, kā Mushkin, OCZ, Corsair u.c., kuras, diemžēl, patreiz nav pieejamas mūsu katalogā, bet pagaidām dateks.lv piedāvājumā ir vairāki 1600MHz atmiņu komplekti A-Data izpildījumā, kā arī 1800Mhz komplekts no Kingston HyperX sērijas. Lai gan A-Data skaitās budžeta klases atmiņas, pedējā laikā tās ir pierādījušas sevi kā konkurētspējīgas un stabilas atmiņas kopējā tirgū. Savukārt, Kingston ir viens no vadošajiem operatīvo atmiņu ražotājiem, pēc klientu atsauksmēm, izslavēts ar samērā mazo rūpnīcas brāķa procentu un ilgu kopējo atmiņu mūžu. HyperX sērijas atmiņas ir aprīkotas ar speciāliem radiatoriem, kas ļauj sasniegt augstākas frekvences, nepārkarsējot atmiņas.

Secinājumi

DDR2 800 un DDR3 1333 atmiņu ātrumu atšķirība nav tik ievērojama, lai komplektējot budžeta klases datoru, būtu ļoti liela jēga piemaksāt par attiecīgo starpību atmiņām un pamatplatei, kas atbalstīs DDR3. Savukārt, ja vēlaties sakomplektēt vidējas un augstas klases datoru un, ja ir nelielas zināšanas par operatīvo atmiņu virstaktēšanas iespējām, droši izvēlaties sev sistēmu uz jaunās DDR3 atmiņu bāzes, kas pēdējā laikā pieejama par ļoti draudzīgām cenām..

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: