Seagate Rescue – datu atjaunošana no bojāta cietā diska par €20?

- - No Comments on Seagate Rescue – datu atjaunošana no bojāta cietā diska par €20?

24. aprīlī Rīgā notika tikšanās ar uzņēmuma Seagate Austrumeiropas tirdzniecības pārstāvi Annu Rižkovu (Anna Ryzhkova), kuras laikā paplašinājām zināšanas par aktuālajiem datu glabāšanas risinājumiem un tikām iepazīstināti ar nozīmīgākajiem jaunumiem. Vispirms jāmin, ka kompānija pavisam nesen ir mainījusi savu logotipu, kas tagad izskatās sekojoši:

Seagate logo 2015

Seagate Rescue – visiem pieejams datu atjaunošanas pakalpojums

Vislielāko dalībnieku uzmanību piesaistīja Seagate Recovery Services pakalpojuma prezentācija. 2014. gadā Seagate pēc vairāku gadu ilgas vilcināšanās noslēdza kompānijas EVault pārņemšanu un tā beidzot kļuva par pilnvērtīgu Seagate franšīzes dalībnieci.

Seagate Recovery Services ir datu atjaunošanas pakalpojums, kas par minimāliem izdevumiem piedāvā ar vairāk kā 60% augstu varbūtību atgūt datus no bojāta cietā diska. Šis pakalpojums pieejams, iegādājoties cieto disku ar RESCUE marķējumu (mūsu katalogā atzīmēts ar tekstu “+ Rescue” produkta nosaukumā).

Disks ar "Rescue" marķējumu

Ja Jūsu īpašumā ir cietais disks ar RESCUE opciju, tad visu garantijas periodu uz to darbojas Seagate datu atjaunošanas nosacījumi, ar kuriem var iepazīties šeit (angļu val.).

Ja garantijas perioda ietvaros ar Jūsu disku ir noticis kāds mehāniskas dabas defekts (kritiens, zemestrīces vai pat ugunsgrēks), jeb dators to vienkārši vairs neatpazīst un datus no tā nolasīt pašam neizdodas, Jūs varat šo disku nogādāt uz tuvāko Seagate pārstāvniecību, vispirms to reģistrējot internetā. Seagate to tālāk nogādās ASV, kur īpašā laboratorijā tiek veiktas datu atgūšanas procedūras. Veiksmīgi atjaunotos datus inženieri novietos uz cita jauna vai ražotāja atjaunota (factory refurbished) diska un par velti atsūtīs Jums atpakaļ. Process ilgst ne vairāk kā 15 darba dienas.

Jāpiemin, ka disks, kuru saņemsiet atpakaļ var būt pavisam citas sērijas produkts, 3.5″ iekšējā diska vietā var tikt atsūtīts arī 2.5″ ārējais USB datu nesējs.

Seagate negarantē, ka datus no diska izdosies atjaunot pilnā apmērā. Atsevišķos gadījumos diska bojājumi var būt tik lieli, ka dati ir pilnībā iznīcināti un nelasāmi. Taču statistika liecina, ka vidēji 60% gadījumos datus no saņemtajiem diskiem ir izdevies atgūt. Tas ir krietni labāks rādītājs, ja salīdzina ar citu kompāniju piedāvātājiem maksas pakalpojumiem, kur vidējais izcenojums svārstās ap 100 EUR par 500GB datiem.

Seagate diski ar RESCUE izmaksā vidēji 20 EUR dārgāk ja salīdzinām ar tās pašas sērijas disku bez šī pakalpojuma. To var uzskatīt par sava veida apdrošināšanu, turklāt ļoti izdevīgu. Tikai lieciet aiz auss, ka tā nav 100% garantija, ka datus nepazaudēsiet. Patiešām svarīgiem datiem tik un tā ir jāveido rezerves kopijas, ko vēlams uzglabāt vairākos datu nesējos, kuri neglabājas vienā telpā.

NAS Storage

Semināra laikā daudz tika runāts par NAS (Network Attached Storage) risinājumiem, kuri iedalās 3 kategorijās atkarībā no pielietojuma un katra produkta specifikas. Svarīgāko uzskatāmi parāda un palīdz saprast šī diagramma.

NAS HDD pozicionēšana un pielietojums

Surveillance HDD – risinājumi video novērošanas sistēmām

Trešais nozīmīgais temats bija Surveillance HDD, jeb datu uzglabāšanas risinājumi video novērošanas sistēmām. Tie ir īpaši optimizēti nepārtrauktai darbībai 24/7 un nodrošina līdz pat 32 atsevišķu video straumju (stream) ierakstīšanu. Atšķirībā no citu ražotāju piedāvātajiem video novērošanas sistēmu diskiem, Seagate Surveillance HDD ir iebūvēts vibrācijas sensors (RV Sensor), kas kontrolē diska darbību, atkarībā no svārstībām, kas rodas serveru telpās dzesēšanas sistēmu radītās vibrācijas dēļ. Savukārt IDLE 3 inteliģentā enerģijas taupīšanas tehnoloģija samazina diska ātrumu brīžos, kad novērotajās telpās nenorisinās kustība, tādējādi būtiski tiek samazināts patērētās elektroenerģijas apjoms.

Dalīties ar rakstu: