Computex 2014: kopsavilkums

- - No Comments on Computex 2014: kopsavilkums

Šonedēļ tiek aizvadīta viena no grandiozākajām IT industrijas izstādēm – COMPUTEX. Lielākajai daļai šīs nozares uzņēmumu šī ir tā vieta un laiks, kur stādīt priekšā savus jaunākos produktus, pakalpojumus un paspīdēt ar kādu izcilu inovāciju. Tā kā informācijas un jaunumu ir ļoti daudz, jo piedalās tikpat kā visi industrijā zināmie un ne tik zināmie uzņēmumi, tad šajā rakstā centīsimies izcelt, mūsuprāt, nozīmīgākās un nākotnē pieprasītākās novitātes, kas tad ir prezentētas izstādē Computex 2014.

  • Corsair prezentē krāšņu perifēriju geimeriem.
    Viens no kvalitatīvāko korpusu, barošanas bloku un perifērijas iekārtu ražotājiem Corsair izstādes laikā lika galdā Vengeance sērijas klaviatūras K70 RGB un K95 RGB, kā arī peli datorspēlēm M65 RGB. Ar ko tad šie produkti ir tik īpaši? Pirmkārt jau klaviatūrās tiek izmantoti slavenie Cherry MX mehāniskie slēdži, kas padara rakstīšanu un spēlēšanu par tīro baudu. K70 modelis būs pieejams variācijās ar 3 dažādiem Cherry MX slēdžiem un katrs varēs izvēlēties sev atbilstošāko starp RED/BLUE/BROWN, bet K95 modelis būs tikai ar RED tipa slēdžiem. Taču par būtiskāko jāuzskata visu 3 ierīču izgaismojuma opcijas. Gan abās klaviatūrās, gan pelē iebūvētas īpašas diodes, kuras spēj attēlot jebkuru no 16.8 miljoniem dažādiem krāsu toņiem. Izmantojot īpaši izstrādātu programmatūru, ikviens varēs uzstādīt sev vēlamo noformējumu un pat veidot īpašas vizualizācijas.

  • Intel X99 platforma un DDR4 atmiņas tuvojas.
    Daži no mums zināmajiem sistēmplašu ražotājiem, tostarp ASRock un EVGA izstādes laikā piedāvāja aplūkot X99 mātesdēļu prototipus. Kā zināms Intel jau 2014. gada nogalē tirgū grasās laist savus Haswell-E 8-kodolu procesorus ar DDR4 atmiņas atbalstu. Līdz ar to arī tādu zināmu atmiņas ražotāju, kā Crucial un A-Data Computex stendos bija aplūkojami un aptaustāmi jau reāli DDR4 atmiņas moduļi. Kā zināms DDR4 atmiņas darbosies ar 1.05-1.2V spriegumu, un piedāvās frekvences no 2133MHz līdz pat 4266MHz!

  • Intel KeyNote: Core-M, Devil’s Canyon, SoFIA u.c.
    Protams, ka arī Intel neiztika bez īpašiem paziņojumiem un prezentācijām. Kā būtiskāko jāuzsver uz 14nm tehnoloģiskā procesa būvēto Core-M arhitektūru. Tie ir moderni mobilie SoC procesori ar ļoti zemu strāvas patēriņu. Pateicoties <10W patēriņam to var dzesēt pilnībā pasīvi, tāpēc Core-M tiek stādīts priekšā kā uz jaudīgiem (dārgiem) planšetdatoriem orientēts produkts. Prezentācijas laikā tika demonstrēts ASUS Transformer Book T300 Chi, uz kura tika atskaņota HD filma izmantojot LTE (4G) bezvadu savienojumu, kas liek noprast, ka Core-M SoC būs iebūvēts arī 4G uztvērējs. Lētāku mobilo produktu ražošanai Intel piedāvās SoFIA – 4-kodolu Atom procesoru ar integrētu 3G modemu, kas tirgū nonāks jau šī gada 4. kvartālā. Neiztika arī bez Devil’s Canyon lielīšanas kā pirmo desktop procesoru, kura visi 4 kodoli darbojas ar 4GHz augstu frekvenci, kā arī jubilejas Pentium procesoru, kuru būs iespējams virstaktēt.
  • ASUS ROG GX500 – 19mm plāna spēļu stacija.
    Īpaši gribas izcelt Asus inženieru panākumus, jo tieši viņiem ir izdevies radīt Ultrabook klases datoru ar jaudīgām gaming segmenta komponentēm. Asus ROG GX500 ir 19mm plāns un 2.2kg viegls portatīvais dators ar  4K izšķirtspējas (3840 x 2160) 15.6″ ekrānu. It kā nekas īpašs, taču Taivānas kompānijai ir izdevies tajā ietilpināt top līmeņa gaming segmenta komponentes – Core i7 procesoru un iespaidīgo GeForce GTX860M videokarti. Cena gan vēl nav zināma, bet tirgū ASUS ROG GX500 varētu nonākt jau 3. ceturksnī.
  • VESA iepazīstina ar DockPort specifikāciju.
    VESA ir korporācija, kas atbild par DisplayPort, kā arī citu digitālo video signālu pārvadīšanas standartiem. Šobrīd VESA cītīgi strādā pie jauna interfeisa izstrādes, kas sauksies DockPort. Kompānijas mērķis ir radīt vienotu pieslēgvietu, caur kuru būs iespējams pārvadīt ne tikai video signālu uz vairākiem monitoriem, bet caur to darbināt arī vairākas USB perifērijas ierīces (pele, klaviatūra, ārējais HDD u.c.). Īsāk sakot, jaunais DockPort interfeiss apvienos DisplayPort un USB3.1 labākās īpašības vienas ligzdas/kabeļa izskatā. Šāda tehnoloģija varētu pavērt ceļu nedārgu universālu dokstaciju radīšanai, no kuras ieguvējs būtu patērētājs.

  • AMD Kaveri mobilie čipi sola iespaidīgu veiktspēju.
    Arī AMD Computex laikā nesnauda, bet publikai atrādīja Kaveri mobilos čipos, ko jau pavisam drīz sastapsim vairāku ražotāju portatīvajos datoros. Vispirms jau jāmin šī notikuma iespaidīgā reklāmas kampaņa, jeb atzīmēšana – viens no Kaveri čipiem kopā ar vairākām videokamerām tika nosūtīts 36km augstumā ar īpaša balona palīdzību (video zemāk). Par pašu Kaveri runājot, tajā būs vairākas jau no Radeon R7 un R9 videokartēm zināmās fīčasMantle un TrueAudio atbalsts. Šajā prezentācijā AMD lepni stāstīja, ka A10-7300 APU veiktspējas ziņā pārspējot pat Intel Core i5-4200U.

  • Gigabyte un Kingston paceļ DDR3 pasaules rekorda latiņu līdz 4500MHz.
    Computex 2014 izstādes ievadā Gigabyte bija sarīkojis nelielu virstaktēšanas šovu/konkursu, kurā tika prezentētas jaunās Haswell Refresh Z97 pamatplates un to lieliskais OC potenciāls. Šovs nelika vilties, jo izmantojot sašķidrinātā slāpekļa (LN2) dzesēšanu, tika sasniegts jauns DDR3 atmiņu pasaules rekords – 4500MHz. Jāpiemin, ka tas tika iespēts ar Kingston HyperX atmiņām uz GA-Z97X-SOC Force LN2 pamatplates, kas ir īpaši pielāgota, lai nevainojami darbotos temperatūrās zem nulles (subzero).

Protams, ir vēl neskaitāmi nozīmīgi un ne tik nozīmīgi jaunumi. Par tiem varat lasīt šajos resursos: tomshardware.com, anandtech.com, cnet.com un citur.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: