Jaunumi dateks.lv katalogā – marts 2014

- - No Comments on Jaunumi dateks.lv katalogā – marts 2014

Sākot ar martu, un arī turpmāk centīsimies vismaz reizi mēnesī apkopot ievērojamākos jaunumus – nozīmīgus un interesantus produktus, kas šajā laika periodā ir parādījušies vai atgriezušies mūsu katalogā.

Kamēr šī gada gaidītākos viedtālruņus pasaulslavenie ražotāji vēl tikai gatavo tirdzniecībai, šomēnes ar dažādiem jauniem risinājumiem mūsu piedāvājumu ir papildinājuši PC komponenšu ražotāji.

Kompānija Western Digital (WD) paplašinājusi savu krāsu paleti ar violeto – WD Purple cietajiem diskiem. Šīs sērijas HDD ir optimizēti lietošanai videonovērošanas sistēmās, jo tie vienlaicīgi spēj apstrādāt līdz pat 32 individuālām datu straumēm. Šī īpašība ļauj izmantot tos pat ļoti sarežģītu novērošanas sistēmu veidošanai (max. 32 kameru atbalsts), toties atšķirībā no WD Se un WD Re diskiem, Purple izmaksas ir krietni zemākas. Šobrīd pieejami 4 dažāda apjoma modeļi: 1TB, 2TB, 3TB un 4TB.

Ļoti nozīmīgs un patīkams notikums ir jauno AMD AM1 budžeta procesoru un pamatplašu nokļūšana veikala plauktos. Ar šo soli AMD plāno iekarot to patērētāju sirdis, kuru maciņa biezums ir ierobežots, un prasības pret veiktspēju nav pašas augstākās. AM1 platforma savā ziņā ir novatoriska, jo tā sauktais čipsets (chipset) vairs neatrodas uz plates, bet ir integrēts centrālajā procesorā. Līdz ar to AM1 procesori papildus saviem tiešajiem pienākumiem, atmiņas kontroliera un video adaptera funkcijām atbild arī par SATA un USB savienojumu darbību. Pašlaik ir izziņot četri AM1 procesoru modeļi – divkodolu Sempron 2650 (1.45GHz, 1MB kešatmiņa, Radeon HD8240), četrkodolu Sempron 3850 (1.3GHz, 2MB, HD8280), Athlon 5150 (1.6GHz, 2MB, HD8400) un Athlon 5350 (2.05GHz, 2MB, HD8400). Esam jau izveidojuši AM1 platformas datorkomplektu, ko ikviens var pielāgot pēc savām zināšanām un ieskatiem: Dators AMD AM1 (Kabini).

Otrs jaunums no AMD ir Radeon R9 280 (bez X) videokaršu tirdzniecības uzsākšana. Īsumā – tie paši vēži, tikai citā kulītē, jo R9 280 ir ar nedaudz zemākām frekvencēm apdalīta R9 280X, kas savukārt ir tas pats “Radeon HD 7950 with Boost” tā sauktais rebrands. Cena tika solīta par 20 dolāriem zemāka kā X modelim, un par to varam pārliecināties arī dzīvē. Ietaupījums nav īpaši liels, bet kamēr dārgumu meklētāji (litecoin mining piekritēji) šo ziņu vēl nav sagremojuši, var izmantot retu iespēju iegādāties visai jaudīgas grafiskās kartes ar Mantle tehnoloģijas atbalstu par adekvātu cenu.

Arī SSD tirgus ir paplašinājies ar jauniem konkurentiem, jo gan Intel, gan Crucial ir pārdošanā palaiduši savus ātrākos, īpaši entuziastiem radītos SSD diskus, attiecīgi Intel SSD 730 un Crucial M550. Tie sniedz ievērojamu ātrdarbības uzlabojumu salīdzinājumā ar priekšgājējiem. Kā Intel, tā arī Crucial jaunie diski pieejami ierastajā 2.5″ formātā un mazajā mSATA, kas paredzēti lietošanai portatīvajos datoros un Intel NUC (Next Unit of Computing) minidatoros.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: