Yarvik – planšetdatori, kas ne tikai lēti maksā, bet arī labi strādā!

- - 7 Comments on Yarvik – planšetdatori, kas ne tikai lēti maksā, bet arī labi strādā!

Nav noslēpums, ka jau pēdējos pāris gadus portatīvo datoru tirgus sarūk un pozīcijas diezgan strauji tiek atdotas planšetdatoriem. Ne visi man piekritīs, bet tirgū šobrīd ir iezīmējušās 2 galvenās planšetdatoru kategorijas:

  1. dārgie un kvalitatīvie (Apple iPad, Samsung Galaxy Tab un Note, Asus MeMo Pad u.c.),
  2. lētie, bet niķīgie (GoClever, Prestigio, Archos, Ainol).

Pirmie, kā jau lielo kompāniju flagmaņi, lepojas ar nevainojamu dizainu, pašiem mūsdienīgākajiem tehniskajiem raksturlielumiem (ne vienmēr), labu un stabilu programmatūru ar regulāriem atjauninājumiem. Izklausās nevainojami, līdz brīdim, kad ieraugām cenu.

Otrajā kategorijā ietilpst ne pārāk pazīstamu kompāniju produkti, kuri tehniski īpaši neatpaliek un mēdz būt pat jaudīgāki par krietni dārgākajiem konkurentiem. Šīs kategorijas tabletes ir pa kabatai teju ikvienam, bet visbiežāk zemā cena tiek iegūta uz lētāku (nekvalitatīvāku) komponenšu izmantošanas rēķina. Pēc šada planšetdatora iegādes itin bieži nākas saskarties ar nepatīkamām situācijām tā darbībā, nepilnības vieglākajā formā parasti atrisina programmatūras atjaunināšana (Ainol gadījumā). Vairākos gadījumos gan nepieciešams garantijas remonts (GoClever, Archos), un tieši šī iemesla dēļ arī pašlaik ieturam pauzi abu minēto ražotāju produktu tirdzniecībā.

Pēc šādas vilšanās ar dažiem no augstākminētajiem brendiem, šķita, ka cerība jelkad ieraudzīt stabili strādājošu, bet reizē lētu planšetdatoru ir iespējama tikai sapņos, līdz brīdim, kad… Pagājušajā nedēļā saņēmām interesantu piedāvājumu – uz pāris dienām savās rokās iegūt produktu, ko radījusi Nīderlandē bāzēta kompānija ar varen’ jocīgu nosaukumu – Yarvik. Teikšu godīgi, par tādu iepriekš nebiju dzirdējis ne vārda un līdz pirmajai saskarei izturējos ļoti skeptiski.

 

Modelis, ko aplūkojām bija Yarvik Noble mini (TAB07-485). Tehniskie parametri stipri atgādina populāro Google Nexus 7. IPS ekrāns, četrkodolu procesors, 1GB RAM un 8GB atmiņa programmatūras un datu glabāšanai. Atšķirībā no Asus produkta, Yarvik iemanījušies uzražot maķenīt lielāku displeju (7.85″), kā arī iebūvēt microSD atmiņas kartes ligzdu, kuras neesamību daudzi uzskata par klupšanas akmeni kā Google Nexus tabletēm, tā viedtālruņiem.

Pirmkārt jau priecē Noble mini dizains un uzbūve. Displejs aizņem gandrīz visu planšetes virsmu, tomēr ir atstātas ~15mm platas apmales abos sānos, lai turot to rokās mēs nejauši šo to nesaspaidītu. Korpuss izpildīts baltā krāsā, tā aizmugure ir sudrabotā tonī, izgatavota no metāla. Planšetdatora augšpusē izvietota ieslēgšanas/izslēgšanas, kā arī skaļuma pogas. Kreisajā pusē atrodams microSD atmiņas kartes slots, 3.5mm audio un micro HDMI ligzda, kā arī mikrofons. MicroUSB ligzda izvietota ierīces labajā sānā. Yarvik TAB07-485 darbojas ar Android 4.2 (Jelly Bean) operētājsistēmu, kuras lietošana rit plūdeni un bez aizķeršanās. Patīkami, ka sākotnēji dators nav piebāzts ar nevajadzīgām programmatūrām. Kā vienīgo mīnusu var minēt zemo akumulatora ietilpību, ražotājs norāda, ka Noble mini darbojas līdz 3h ar ieslēgtu displeju un līdz 6h mūzikas režīmā ar izslēgtu displeju.

Visvairāk priecē Yarvik produkta veiktspēja, kā arī displeja kvalitāte. Četrkodolu 1.6GHz ARMv7 procesors un Mali-400 MP grafiskais čips populārajā AnTuTu testā iegūst vairāk kā 18 000 punktu (18 174). Salīdzināšanai 2012. gada Nexus 7 iegūst tikai nedaudz vairāk kā 12 000 punktu, 2013. gada modelis – ap 20 000 punktiem, toties tā cena ir vairāk kā par 50% augstāka. Vispatīkamāk pārsteigti bijām par Noble 7.85 collu IPS displeju. Tā skatu leņķis ir pārsteidzošs – attēla krāsu gamma un kvalitāte neizmainās pat skatoties teju no nulles leņķa. Arī kontrasts un spilgtums ir ar labiem rādītājiem, melns ir melns un krāsu atbilstība ir perfekta.

Līdz ar šī produkta apskatīšanu ir parādījusies cerība par trešās kategorijas dzimšanu – kvalitatīvi un stabili strādājoši planšetdatori ar simpātisku tehnisko specifikāciju, kā arī pieņemamu cenu!

Yarvik Noble 7.85 (TAB07-485) cena ir Ls 115,95, jeb € 164,98. Šobrīd nopērkami arī citi Yarvik modeļi izmērā no 7 līdz 10.1 collām, cenā sākot no 44,95 latiem. Meklē šeit: http://www.dateks.lv/cenas/140/yarvik.php

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: