Intel NUC – plaukstas lieluma multimediju stacija

- - 3 Comments on Intel NUC – plaukstas lieluma multimediju stacija

Pirms kāda laika lielākais centrālo procesoru ražotājs Intel prezentēja kādu jaunu un ļoti interesantu produktu. Tā nosaukums ir NUC, jeb Next Unit of Computing, ar ko tiek apzīmēta moderna un miniatūra datorsistēma, kuras fiziskie izmēri ir tik niecīgi, ka šis “dators” ietilps pat bikšu kabatā. Tiem, kas ir pazīstami ar RaspBerry Pi, šis gadžets noteikti nešķitīs nekas jauns un unikāls, bet jāpiemin, ka abas ierīces tomēr būtiski atšķiras un Intel NUC piemīt savas priekšrocības.

Kas tad īsti ir Intel NUC?

Es to raksturotu kā pievilcīga paskata kārbiņu (116mm x 112mm x 39mm), kurā ievietota pavisam neliela izmēra sistēmplate ar tajā integrētu (uzlodētu) Intel centrālo procesoru. NUC korpusā atradīsies vieta diviem SODIMM DDR3 atmiņas moduļiem un divām Mini PCI-E paplašinājuma kartēm (1x half-length + 1x full/half-length). Ja par atmiņu jautājumiem nevajadzētu rasties, tad jāpiemin fakts, ka mini PCI-Express ir tas pats daudziem jau dzirdētais mSATA. Tieši mSATA SSD disks būs nepieciešams, lai uz NUC uzstādītu jebkādu operētājsistēmu bez papildus ārējā datu nesēja pieslēgšanas. Šeit jāpiemin, ka uz Intel NUC var uzstādīt tautā plaši pazīstamās Windows 7 un Windows 8 operētājsistēmas, kas uz Raspberry Pi nav iespējams. Otru mini PCI-E pieslēgvietu Intel iesaka atvēlēt bezvadu tīkla adapterim, tomēr ar šāda tipa produktu plašu pieejamību tirgus pašlaik nevar lepoties.

Intel Next Unit of Computing atbilstošākais pielietojums noteikti ir mājas multimediju centra funkciju veikšana. Pirmkārt – tas ir mazs, parocīgs un neaizņem daudz vietas. Otrkārt tā veiktspēja ir vairāk kā pietiekama augstas kvalitātes video atskaņošanai un citiem vidējas sarežģītības uzdevumiem. Treškārt tas piedāvā visu nepieciešamo savienojumu klāstu:

  • 3 x USB 2.0 porti ļauj NUC papildināt ar peli, klaviatūru, ārējo disku, zibatmiņu vai jebkuru citu USB ierīci,
  • HDMI un ThunderBolt interfeiss palīdzēs savienot iekārtu ar teju jebkuru televizoru, monitoru vai projektoru,
  • Gigabit LAN ligzda garantēs nepārtrauktu interneta pieslēgumu jebkurā diennakts laikā.

Pašlaik dateks.lv katalogā atrodamas 3 Intel barebone bāzes sistēmas:

  1. DCCP847DY – Celeron 847 (1.1 GHz), Dual HDMI, 3 x USB, 2 x DDR3 SODIMM, 2 x mini PCIe, LAN
  2. DC3217IYE – Core i3-3217U (1.8GHz), Dual HDMI, 3 x USB, 2 x DDR3 SODIMM, 2 x mini PCIe, LAN
  3. DC3217BY – Core i3-3217U (1.8GHz),  HDMI, ThunderBolt, 3 x USB, 2 x DDR3 SODIMM, 2 x mini PCIe, LAN, VESA mount

Esam papildinājuši savu katalogu ar iespēju ikvienam klientam pielāgot un iegādāties kādu no Intel NUC sistēmām pēc savas vajadzības.  Kā jau visiem, arī šim komplektam piedāvājam bezmaksas salikšanu un programmatūras uzstādīšanu (ja tā iegādāta dateks.lv). Saite uz konfiguratoru: http://datori.dateks.lv/datori+core+i3/intel+next+unit+of+computing

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: