AMD Llano pamatplates un procesori ir klāt!

- - No Comments on AMD Llano pamatplates un procesori ir klāt!

AMD beidzot nāk klajā ar ko jaunu, kas tiešām nonāk tirgū. Runa ir par Llano platformu, kura pozicionēta tirgū kā konkurents lētākajām Intel Core i3 Sandy Bridge procesoru sistēmām. Pirmkārt, pieejamas ir pamatplates ar Socket FM1 un A75 čipsetu. Otrkārt, procesori, kurus AMD sākuši dēvēt nevis par CPU, bet APU. APU jau kādu laiku ir pieejami portatīvajos datoros, taču tagad, ar ievērojami spēcīgāku integrēto grafisko procesoru, šie APU būs pieejami stacionārajiem datoriem.

Šobrīd Dateks preču katalogā ir četras AMD Llano pamatplates no GigaByteGA-A75M-D2H, GA-A75-D3H, GA-A75M-UD2H, GA-A75-UD4H. Cenu diapazons ir no ~63Ls līdz 90Ls. Jāpiemin to, ka visām platēm ir USB3.0 pieslēgvietas, Sata III porti, kā arī divi PCI-Express X16 sloti, kuros var ievietot diskrētās grafiskās kartes tilta slēgumā.

Visām Llano pamatplatēm ir jauna procesoru ligzda – FM1. Šajā ligzdā var ievietot tikai AMD A-Series procesorus, atšķirībā no AMD ierastās tirgus stratēģijas, kad, piemēram, AM2+ ligzda bija atpakaļ savietojama ar AM2 ligzdu utt.

A-Series procesoros ir integrēts Radeon HD6000 sērijas grafiskais procesors. A-Series A8 ir nedaudz jaudīgāks grafiskais procesors, nekā A-Series A6 procesoriem. Taču pat A6 procesoru integrētais grafiskais risinājums būs ievērojami jaudīgāks nekā jebkurš Intel Sandy Bridge arhitektūras procesoru grafiskais procesors.

Kad runa ir par spēlēm, tad sistēma ar AMD A-Series A8 procesoru būs spējīga piedāvāt pienācīgu spēles procesu daudzām datorspēlēm. Attiecīgi A6 procesors būs nedaudz vājāks, taču spēles Intel Sandy Bridge grafiskais procesors atpaliks no A8 procesora par vismaz 50% un vairāk.

Taču, ja plānots ir izveidot lētu datoru, kurš paredzēts spēlēm, tad izdevīgāk ir pirkt lētu pamatplati ar LGA1155 ligzdu, vienu no Pentium Sandy Bridge procesoriem un dārgāku diskrēto grafisko adapteri, nekā AMD Llano pamatplati un A-Series procesoru.

Ja salīdzina Intel Core i3-2100 procesoru ar AMD A8 X4 3850, tad Intel procesors veiktspējā ir ievērojami priekšā, kaut cena ir apmēram vienāda. Vienīgais pluss AMD pusē ir integrētā grafiskā procesora jauda, kā arī reāli četri procesora kodoli, kuri aplikācijās, kuras prasa reālus kodolus, nevis virtuālos, spēs parādīt arī veiktspējas pārsvaru pār i3-2100. Tomēr ikdienišķās aplikācijās, spēlēs, photoshop utt., Intel risinājums būs pārāks.

Jo zemāks rādītājs, jo labāk.

Šobrīd grūti redzēt nišu, kurā AMD Llano būtu spēcīgs konkurents Intel, taču, ja AMD nedaudz samazinās Llano cenas, kas ar laiku notiks, tad, iespējams, būs ļoti spēcīgs pieteikums vidējās klases datoru tirgus segmentam.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: