Kā civilizēt savu 3G pieslēgumu

- - No Comments on Kā civilizēt savu 3G pieslēgumu

Pašlaik izplatīts veids kā lietot internetu tur, kur nav pieejams kabelis, ir 3G, jeb mobilā interneta pakalpojums.

Šo pakalpojumu Latvijā piedāvā visi mobilie operatori USB modema formā, kuru iespējams pieslēgt datoram, uzinstalēt komplektācijā esošo programmatūru un … aiziet!

Šāda risinājuma priekšrocības
1. Internets ir tikai man – jo modems ir viens. (ja ģimenē, vai birojā nav nopirkts/īrēts katram savs)
2. No mana datora rēgojas USB iekārta apm. 10 – 15cm gara, un man patīk tās vizuālais noformējums.
3. Bieži mainu sēdēšanas pozu, jo “uzķert zonu” traucē mana datora un mans novietojums telpā – kas uzlabo veselību.

Bet ja nopietni, visas trīs lietas ir mīnusi (varbūt izņemot pirmo), tamdēļ inženieri ir padomājuši un izgatavojuši 3G maršrutētāju!

Dateks katalogā tāds ir nopērkams. Ļaujiet iepazīstināt ar – Airlive Air3G

AIR3G

Nolēmām veikt nelielu testu, kā šī iekārta strādā, cik tā ir viegli uzstādāma un lietotājam draudzīga. Rezultāts mūs patīkami pārsteidza.

Testēšanai palūdzām no LMT korporatīvo klientu menedžera vienu 3G modema eksemplāru, tas izrādījas HUAWEI E230, kurš par laimi uz mūsu apskatītā maršrutētāja kastes pieminēts kā derīgs.

Visu šī maršrutētāja atbalstīto modemu saraksts šeit!

Atvērām abu iekārtu iepakojumus, pieslēdzām modemu ar USB mini -> USB pārēju, kas pieejama modema komplektā, Air3G maršrutētājam, pieslēdzām datoru pie viena no četriem (LAN1) portiem, kas piejami Air3G aizmugurē un datorā ievietojām maršrutētāja instalācijas disku.

Pēc pāris klikšķiem no sērijas “next” un vienas SIM PIN koda ievadīšanas procedūras dators bija pieslēgts internetam.

  1. Instalācijas vednis pavaicāja bezvadu vārdu (SSID) – parametru, kas nosaka, kā jūsu portatīvie datori u.c. wireless iekārtas uzrādīs šo maršrutētāju savos WiFi sarakstos. (mēs tur ieraksītjām – Dateks birojs)
  2. Ievadījām encryption key – jeb šifra atslēgu, ar kuru pēc tam būs iespējams pieslēgties maršrutētājam caur bezvadu pieslēgumu. (piem. 5558885558885588)
  3. Nākošajā logā mūs palūdza izvēlēties pieslēguma tipu – izvēlējāmies 3G only.
  4. Trešajā logā jāizvēlas valsts – Latvija, operators – (mūsu gadījumā) LMT un pārējos iestatījumus maršrutētājs atrod automātiski.
  5. Ceturtajā logā atliek norādīt WAN pieslēgumu (kabeļu nterneta), ja tāds pieejams, un spiežam FINISH.

Detalizēta informācija par uzstādīšanas niansēm pieejama šeit.

Kā redzat, pieslēgt šādu iekārtu ir vienkārši. Šāds maršrutētājs dod iespēju lietot 3G internetu no vairākiem datoriem vienlaicīgi, gan caur bezvadu, gan kabeļu pieslēgumu. Papildus šī iekārta kalpo kā standarta kabeļu interneta, vai “Optiskā interneta” pieslēguma maršrutētājs. Iekārtu var brīvi novietot labākajā mobilās “zonas” uztveramības vietā un tur atstāt pastāvīgi pieslēgtu.

Ja mobilais USB adapteris ir nepieciešams, lai dotos ceļā ar portatīvo datoru, nekas netraucē to vienkārši atslēgt no Air3G un ņemt līdzi.

Viena no interesantākajām Air3G īpašībām ir rezerves pieslēguma režīms, kas piedāvā iespēju ikdienā lietot kabeļu internetu, un tā bojājuma vai pārtraukuma gadījumā, pārslēgties uz 3G internetu, nodrošinot papildus pieejas ceļu svarīgiem E-pasta, interneta bankas, u.c. informācijas resursiem.

Airlive Air3G Dateks katalogā.

Just introduce the necessary program which allows to use android spy in phone and it is possible to check quietly everything with the help spy on phone here and so everything is arranged.

Dalīties ar rakstu: